Komend weekend veel hinder en langere reistijd rond Amsterdam

Komend weekend veel hinder en langere reistijd rond Amsterdam

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 19 mei 2017- Laatste update: 19 mei 2017 08:55 uur

Rijkswaterstaat werkt van vrijdagavond 19 mei tot de ochtendspits op maandag 22 mei aan de Coentunnel en aan de knooppunten Diemen en Holendrecht.

Het verkeer wordt ter plekke omgeleid. Weggebruikers moeten hierdoor rekening houden met een langere reistijd tot wel 30 minuten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie te volgen.

Weekendafsluiting Coentunnel (A10)

De Coentunnel is vanaf vrijdag 19 mei 21.00 uur tot maandag 22 mei voor de ochtendspits in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De afsluiting is nodig omdat de technische installaties een update krijgen en de veiligheidssystemen dan tijdelijk uitstaan. Verkeer wordt omgeleid via de Zeeburgertunnel. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd die kan oplopen tot wel 30 minuten.

Werkzaamheden aan knooppunt Diemen en Holendrecht

Van vrijdagavond 19 mei 22.00 uur tot maandag 22 mei voor de ochtendspits is in knooppunt Holendrecht de parallelbaan van de A2 richting Utrecht en de verbinding naar de A9 richting Amersfoort en Almere dicht. Verkeer richting Utrecht kan vanaf de A2 niet richting de A9 Amersfoort/Almere en wordt omgeleid via de A10 en de A1. Verkeer richting Utrecht kan vanaf de A2 niet naar de A9 richting Haarlem/Schiphol en wordt omgeleid via de A10 en de A4. De A9 Gaasperdammerweg is open voor overig verkeer.

Van vrijdag 19 mei 21.00 uur tot maandag 22 mei voor de ochtendspits is in knooppunt Diemen de verbinding van de A1 uit Amsterdam richting Holendrecht dicht. Verkeer wordt hier omgeleid via de A10 en de A2 of via de A1 en dan keren bij afrit 3 Muiden.

Weggebruikers moeten door deze werkzaamheden rekening houden met een langere reistijd die kan oplopen tot 15 minuten. Beide knooppunten worden versneld uitgebreid, zodat er nog voor de zomer een betere doorstroming is op de snelwegen rond Amsterdam.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de pagina Geplande wegwerkzaamheden, het kaartje Weekendafsluiting 19 - 22 mei (PDF, 737,98 kB) en het Online Bezoekerscentrum.