Komend weekend ernstige verkeershinder op de A1 en de A6

Komend weekend ernstige verkeershinder op de A1 en de A6

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 23 mei 2017- Laatste update: 23 mei 2017 15:54 uur

Rijkswaterstaat werkt van vrijdagavond 26 mei 21.00 uur tot maandagochtend 29 mei voor de ochtendspits aan de A1 en de A6. De A6 is het hele weekend afgesloten in de richting van Amsterdam tussen de knooppunten Gooimeer en Muiderberg.

Op de A1 richting Amsterdam is ’s avonds tussen de knooppunten Muiderberg en Diemen slechts 1 rijstrook beschikbaar. Ook de verbindingsweg van de A6 vanuit Almere naar de A1 richting Amersfoort is nog dicht. Weggebruikers moeten hierdoor rekening houden met een langere reistijd die kan oplopen tot 60 minuten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie te volgen.

Overzicht van de werkzaamheden

Van vrijdag 26 mei 21.00 uur tot maandag 29 mei 05.00 uur is de A6 vanuit Almere richting Amsterdam dicht tussen knooppunt Gooimeer en knooppunt Muiderberg. Verkeer wordt omgeleid via de A6, A27 en A1. Verder is de verbindingsweg van de A6 vanuit Almere naar de A1 richting Amersfoort is nog dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A6, A27 en A1.

Van vrijdag 26 mei 21.00 uur is tot zaterdag 27 mei 09.00 uur is op de A1 richting Amsterdam 1 rijstrook beschikbaar tussen de knooppunten Muiderberg en Diemen.

Van zaterdag 27 mei 21.00 uur tot zondag 28 mei 10.00 uur is op de A1 richting Amsterdam 1 rijstrook beschikbaar tussen de knooppunten Muiderberg en Diemen.

De A1 en A6 vanuit Amsterdam richting Amersfoort en Almere zijn gewoon open voor het verkeer.

Vanaf maandag 29 mei voor de ochtendspits kunnen weggebruikers vanuit Amersfoort en Almere weer volledig gebruik maken van de A1 en de A6 richting Amsterdam. Op de A6 vanuit Almere zijn dan 2 nieuwe extra rijstroken beschikbaar en de nieuwe verbindingsweg naar de A1 richting Amersfoort is dan weer open. Kijk voor een visueel overzicht op de kaart met werkzaamheden (PDF, 654,21 kB).

Versneld afbouwen knooppunten Muiderberg en Diemen

Rijkswaterstaat legt de knooppunten Muiderberg en Diemen versneld aan. Beide knooppunten zijn voor komende zomer klaar in plaats van voor de kerst, waardoor de doorstroming op de A1 en A6 sneller verbeterd. Voor het zover is, moet er veel werk worden verzet aan beide knooppunten, met flink wat hinder voor weggebruikers tot gevolg. Gedurende meerdere weekenden is er sprake van minder capaciteit of afsluitingen. Ook vinden tot oktober 2017 werkzaamheden plaats aan de wisselbaan. Over de ombouw en de nieuwe verkeerssituatie van het knooppunt Muiderberg is een animatie gemaakt. Deze is te vinden op de website van het Bezoekerscentrum.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A1/A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden verlegden we de A1 en bouwden we het breedste aquaduct van Europa.