Rijkswaterstaat pakt bodem en talud aan bij Spui (Nieuw Beijerland)

Rijkswaterstaat pakt bodem en talud aan bij Spui (Nieuw Beijerland)

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 30 maart 2017- Laatste update: 30 maart 2017 10:48 uur

In het Spui ter hoogte van Nieuw Beijerland gaat Rijkswaterstaat de bodem van de vaarweg verstevigen en de voet van het talud versterken. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de periode van 3 april tot 30 juni 2017.

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van zand, het plaatsen van zinkstukken en het verzwaren van de zinkstukken met stortsteen. Voor en na de werkzaamheden worden peilingen uitgevoerd. Het werk wordt gerealiseerd met behulp van een ponton op locatie en een werkschip voor de aanvoer van materialen. 

Zoveel mogelijk werkzaamheden zullen overdag worden uitgevoerd. De werkzaamheden die hinder veroorzaken voor de pont worden vooral ’s nachts uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk de veerpont Hekelingen-Nieuw-Beijerland (N217) in de vaart te houden. Op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 april zijn de vaartijden aangepast. De pont vaart dan tot 22.00 uur. 

De scheepvaart dient rekening te houden met enige hinder tijdens het aanbrengen van zand en stortsteen. Op een aantal momenten tijdens de uitvoering is de scheepvaart ernstiger gehinderd. Er is dan scheepvaartbegeleiding aanwezig op het Spui. 

Bel voor meer informatie naar de algemene informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002.