Beweegbaar deel brug Schuilenburg verwijderd

Beweegbaar deel brug Schuilenburg verwijderd

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 24 maart 2017- Laatste update: 24 maart 2017 12:57 uur

Rijkswaterstaat verwijderde vandaag, vrijdag 24 maart 2017, het beweegbare deel van de brug bij Schuilenburg (Skûlenboarch) dat in januari door een aanvaring werd beschadigd.

De bovenkant van de brug werd met vijzels omhoog getild en via een sledesysteem naar een drijvend ponton verplaatst waarna het voor reparatie naar de werf in Groningen is gebracht. De werkzaamheden waren vandaag eerder voltooid dan gepland en het Prinses Margrietkanaal werd om 12.30 uur weer vrijgegeven voor de scheepvaart. 

Het beweegbare deel wordt gedemonteerd en nader geïnspecteerd waarna het wordt gerepareerd. De draaikrans, waarvan een aantal tanden is afgebroken, wordt vervangen en onder andere de leuning, een aantal sensoren en de oplegpunten worden hersteld. Op basis van de nu bekende informatie is de verwachting dat de brug in juni weer kan worden teruggeplaatst.

Aanvaring oorzaak

De brug bij Schuilenburg (Skûlenboarch) over het Prinses Margrietkanaal, tussen Jistrum en Heechsân (Hoogzand), werd dinsdagavond 17 januari door een binnenvaartschip aangevaren en kan daardoor niet meer worden gesloten waardoor het wegverkeer is gestremd.