Rijkswaterstaat lanceert verkeersapp en nieuw twitteraccount

Rijkswaterstaat lanceert verkeersapp en nieuw twitteraccount

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 12 januari 2017- Laatste update: 12 januari 2017 13:30 uur

Rijkswaterstaat lanceert donderdag 12 januari de app Rijkswaterstaat Actueel en het nieuwe twitteraccount @RWS_verkeer. Via beide kanalen biedt Rijkswaterstaat automobilisten informatie over de actuele situatie op de snelwegen.

Ze vormen een aanvulling op de al bestaande informatiebronnen, zoals borden boven en langs de weg, de website en de reguliere verkeersinformatie.

Goed voorbereid op weg

De verkeersapp van Rijkswaterstaat geeft weggebruikers vóór vertrek verkeersinformatie over de af te leggen route, bijvoorbeeld woon-werk, zodat automobilisten eventuele hinder kunnen vermijden. Met behulp van de app en het nieuwe twitteraccount worden weggebruikers onder meer geïnformeerd over verstoringen op de snelwegen, de vertraging en de omleidingsroutes. Daarnaast ontvangen ze informatie over de afhandeling van een incident.

De communicatiemiddelen hebben als doel weggebruikers 24/7 actuele informatie te bieden, zodat zij goed voorbereid de weg op kunnen gaan.

Wegwerkzaamheden

Naast actuele informatie over verstoringen op de snelwegen biedt de app ook een overzicht van de geplande wegwerkzaamheden. Hiermee komt de Rijkswaterstaat werkzaamheden app te vervallen.

Twitter RWS Verkeer