Duizenden wandelaars vergapen zich aan Velsertunnel

Duizenden wandelaars vergapen zich aan Velsertunnel

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 09 januari 2017- Laatste update: 09 januari 2017 12:51 uur

Duizenden bezoekers wandelden gisteren voor het eerst door de vernieuwde Velsertunnel. In een opperbeste sfeer kregen zij alle ins en outs van de tunnel te zien.

Al in de vroege ochtenduren stonden de eerste mensen klaar om het evenemententerrein te betreden. De tunnel zou eigenlijk het hele weekend open zijn voor het publiek, maar vanwege het slechte winterweer (code oranje) was de 1e van de 2 publieksdagen afgelast. Bezoekers van zaterdag waren daarom ook op zondag van harte welkom. Dit was onder meer mogelijk dankzij de extra inzet van hulpdiensten en verkeersregelaars. Ook zijn er 1.000 extra fietsenrekken geregeld.

Familie-uitje

'We zijn heel blij met de reacties van de mensen', zegt omgevingsmanager Ilkel Taner. 'De sfeer was heel goed, iedereen was enthousiast. Veel mensen maakten er een heus familie-uitje van, met kinderen, opa’s en oma’s. Het is prachtig om te zien hoe betrokken mensen uit de regio zijn met de Velsertunnel.'

Veel interesse

In totaal hebben zo’n 10.000 mensen de tunnel bezocht. In de westbuis konden zij onder meer tientallen foto’s van de renovatie bekijken. Ook stond zwaar bouwmaterieel uitgestald dat tijdens de renovatie van de Velsertunnel was gebruikt. Maar de tunnel zelf maakte toch het meeste los. De bezoekers vroegen de aanwezige Rijkswaterstaatmedewerkers de oren van het hoofd. Over de werking van de nieuwe ventilatie, de vluchtruimtes en het effect van een grotere doorrijhoogte van de tunnel.

Heropening weersafhankelijk

Maandagmorgen 16 januari, vóór het begin van de spits, gaat de tunnel weer open. Wel is deze datum afhankelijk van het weer. Bij extreem winterweer kunnen de noodzakelijke voorbereidingen niet plaatsvinden en schuift de opening op.