Nachtafsluitingen Merwedebrug voor zwaar verkeer

Nachtafsluitingen Merwedebrug voor zwaar verkeer

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 16 december 2016- Laatste update: 16 december 2016 16:43 uur

Rijkswaterstaat verstevigt de resterende verbindingen van de Merwedebrug. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren zijn er nog 3 nachtafsluitingen nodig voor zwaar verkeer vanaf 3500 kg.

Dit is met inbegrip van één reservenacht. Deze reservenacht is nodig als het werk door omstandigheden niet door kan gaan. De nachtafsluitingen worden gebruikt om de bouten voor de verstevigingsplaten stevig aan te draaien (voorspannen). Tijdens dit aandraaien mag de brug niet zwaar belast worden.

Nachtafsluitingen

  • Maandag 19 december 22.00 uur tot dinsdag 20 december 06.00 uur
  • Donderdag 22 december 22.00 uur tot vrijdag 23 december 06.00 uur 
  • Vrijdag 23 december 22.00 uur tot zaterdag 24 december 06.00 uur (reservenacht).

Hinder wegverkeer

Tijdens de nachtafsluitingen wordt al het verkeer bij afritten Avelingen (noordzijde) en Nieuwendijk (zuidzijde) van de A27 afgeleid. Verkeersregelaars onderaan de afrit leiden vrachtwagens en bussen vervolgens terug de A27 op naar de omleidingsroutes (A59 vanuit zuid, A15 vanuit noord). Personenauto’s mogen via de oprit de A27 weer op richting de Merwedebrug.

Hinder voor zwaar verkeer na openstelling

Voor verkeer zwaarder dan 50 ton met uitzondering van Lange Zware Voertuigen (LZV’s) geldt op dit moment nog een beperking om over de brug te rijden. Dit verkeer mag pas weer (met vergunning) over de brug rijden als alle verbindingen zijn verstevigd.

Hinder scheepvaartverkeer

Tot het einde van de werkzaamheden blijft 1 boog beschikbaar voor het scheepvaartverkeer. Na het aanbrengen van alle verstevigingen worden de steigers afgebroken. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting medio januari 2017 afgerond. De verstevigde verbindingen gaan weer 30 jaar mee. Rijkswaterstaat is bezig met een studie voor een tweede brug. Zodra deze nieuwe brug is aangelegd, zal de huidige Merwedebrug worden gerenoveerd.