PWN, Rijkswaterstaat en HHNK bieden tappunt aan in Andijk

PWN, Rijkswaterstaat en HHNK bieden tappunt aan in Andijk

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 24 juni 2016- Laatste update: 24 juni 2016 14:39 uur

Vrijdag 24 juni overhandigen PWN, Rijkswaterstaat en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) gezamenlijk een drinkwatertappunt aan de bewoners en bezoekers van Andijk (gemeente Medemblik).

Andijk is voor alle 3 de partijen een bijzondere plek als het gaat om schoon (drink)water. Met het nieuwe watertappunt bij de ingang van het Poldermuseum onderstrepen de partijen de gezamenlijke inzet voor kraanwater van hoge kwaliteit.

In steeds meer steden komen openbare watertappunten. PWN wil met het plaatsen van watertappunten het navullen van bidons of flesjes stimuleren en de hoeveelheid plastic flesjes die bij het afval terecht komen beperken. Rijkswaterstaat en HHNK leveren hier graag een bijdragen aan.

Op 24 juni dragen Loet Rosenthal (sectormanager PWN), Nancy Scheijven (directeur Netwerk Management Rijkswaterstaat en Ruud Maarschall (bestuurder HHNK) een watertappunt over aan wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik. De locatie van het tappunt is bij het Poldermuseum waar deze drie partijen ook in exposeren. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de opening. Watertappers die na de opening om 11.00 uur bij het tappunt langskomen, krijgen - zolang de voorraad strekt - een hervulbare waterfles aangeboden door PWN.

Loet Rosenthal: 'Kraanwater in Nederland is duurzaam en van topkwaliteit. Het behoort zelfs tot het beste van Europa. Met het kraanwatertappunt zorgen wij voor een gezamenlijke bijdrage aan een beter milieu en daarmee ook aan schoner water. En ook dat is voor ons drieën van groot belang.'

Het kraanwatertappunt staat van ongeveer maart tot en met november bij het Poldermuseum, Dijkweg 319 in Andijk. In de vorstperiode haalt PWN de tappunten weg, controleert ze en slaat ze op tot de volgende lente.

Stuur door