01 Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Digitaal panel

Hieronder staat een overzicht van de veelgestelde vragen over het Digitaal panel van Rijkswaterstaat en de antwoorden daarop.

Vragen

 1. Nadat u zich via e-mail heeft aangemeld, nodigen wij u een paar keer per jaar uit om een vragenlijst in te vullen over zaken die op dat moment spelen bij Rijkswaterstaat. U wordt via e-mail uitgenodigd voor de vragenlijst. Als u niet langer wilt meedoen, kunt u zich eenvoudig afmelden door het afmeldformulier in te vullen.

 2. U wordt maximaal 6 keer per jaar uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Daarnaast ontvangt u, als u dat wilt, een nieuwsbrief met daarin de resultaten van iedere enquête.

 3. De vragenlijsten worden zo gemaakt dat u binnen 5 tot 10 minuten alle vragen beantwoord hebt. In uitzonderlijke gevallen zijn de vragenlijsten iets langer. Bovendien kunt u op ieder gewenst moment stoppen met het invullen van een vragenlijst en hier mee verder gaan wanneer het u uitkomt. U hoeft alleen maar op de link in de uitnodigingsmail te klikken om verder te gaan waar u gebleven was.

 4. Rijkswaterstaat gebruikt uw mening om zijn werkzaamheden te verbeteren en meer publieksgericht te maken. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld en uw antwoorden worden altijd anoniem verwerkt. Rijkswaterstaat geeft uw gegevens ook nooit door aan derden (zie ook Privacy Statement). 

  U hebt altijd de mogelijkheid om uw gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Kijk hiervoor op uw profielpagina.

 5. De gegevens uit het Digitaal panel worden zoals omschreven in het Privacy Statement gebruikt om de publieksmening te leren kennen om zo de publieksgerichtheid van Rijkswaterstaat te kunnen toetsen en verbeteren.

  Al uw persoonsgegevens worden zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld door Rijkswaterstaat en worden nooit aan derden verstrekt. Al uw gegevens worden bovendien anoniem verwerkt. Uw deelname aan het Digitaal panel is geheel vrijwillig en vrijblijvend. U bepaalt zelf of u deel wilt nemen of niet.

  U hebt altijd toegang tot uw profielpagina en kunt zo al uw persoonsgegevens die voor het Digitaal panel bij Rijkswaterstaat bekend zijn, inzien en wijzigen. Bovendien kunt u altijd uw gegevens volledig laten verwijderen uit ons bestand door u af te melden via het afmeldformulier.

  De gebruikte software heeft veiligheidsvoorzieningen die ervoor zorgen dat informatie niet kwijtraakt, misbruikt of zonder toestemming gewijzigd wordt. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot uw gegevens en enkel voor analyse en kwaliteitscontrole.

 6. Omdat wij uw mening erg belangrijk vinden, willen wij u ook graag laten weten wat wij hier mee gedaan hebben. U kunt zich aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. Hierin worden resultaten van het klantenpanel vermeld. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief via uw profielpagina.

 7. Uw naam wordt gebruikt om u persoonlijk aan te kunnen schrijven. Uw woonplaats is nodig om toegespitste en voor u relevante vragen te kunnen stellen. Als u bijvoorbeeld in ‘s-Hertogenbosch woont, dan krijgt u andere vragen dan wanneer u in Groningen woont. Bovendien willen we dat het klantenpanel representatief is. Aan de hand van de woonplaats kunnen wij controleren waar de panelleden vandaan komen en hiermee de spreiding in de gaten houden.

 8. U kunt uw gegevens wijzigen op uw profielpagina. U hebt hiervoor wel uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze kunt u vinden in de bevestigingsmail die u van ons ontvangt na het invullen van de kennismakingsvragenlijst. Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord kwijt bent, stuurt u een e-mail naar klantenpanel@rws.nl met als onderwerp 'Inloggegevens'. U krijgt dan zo snel mogelijk uw inloggegevens via een e-mail toegestuurd.

 9. Als u het invullen onderbreekt, kunt u altijd verder gaan waar u gebleven was. Dit doet u door de link in de uitnodigingsmail opnieuw aan te klikken. Als u de uitnodigingsmail niet meer hebt, is het helaas niet mogelijk verder te gaan. Wel krijgt u ongeveer een week na de eerste uitnodiging nog een herinneringsmail. Hierin staat opnieuw uw unieke link, zodat u dan alsnog verder kunt gaan met het invullen van de vragenlijst.

 10. Deelname is geheel vrijwillig, vrijblijvend en anoniem. Mocht u zich toch af willen melden, dan kan dit altijd door het afmeldformulier in te vullen. Op dat moment worden al uw gegevens uit het systeem gewist.

 11. I&O Research is een marktpartij die de Digitale Klantenpanels voor Rijkswaterstaat uitvoert.

Onderliggende pagina's