Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat gaat ook in 2021 langer door met aanbestedingen tijdens de bouwvak

Gepubliceerd op: 10 mei 2021, 09.00 uur - Laatste update: 21 oktober 2022, 12.55 uur

Evenals vorig jaar zal Rijkswaterstaat in 2021 tijdens de bouwvak langer doorgaan met aanbestedingen dan gebruikelijk. De organisatie doet dit om het aanbestedingsproces zoveel mogelijk door te laten lopen en de opdrachtenstroom voor bedrijven te continueren.

Jaarlijks zijn er 2 periodes waarin er geen aanbestedingen zijn: in de zomerperiode (‘bouwvak’) en de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Op grond van afspraken tussen Rijkswaterstaat, ProRail en marktpartijen worden er dan geen werken, leveringen en diensten aanbesteed. Vanwege de coronamaatregelen en de inzet om aanbestedingen zoveel als mogelijk door te laten gaan, zal Rijkswaterstaat, evenals vorig jaar, ook in 2021 van de gebruikelijke periode afwijken.

3 weken geen aanbestedingen

Waar gebruikelijk gedurende 5 weken geen aanbestedingen worden gehouden, zal Rijkswaterstaat deze periode dit jaar inkorten tot 3 weken, van 31 juli tot en met 22 augustus 2021 (week 31, 32 en 33). De bouwvak dit jaar is in week 30 tot en met 34.

Alle inkoopdomeinen

Dat betekent dat in deze periode, behoudens noodzakelijke uitzonderingen, geen aanbestedingen worden gehouden. Dit geldt voor alle inkoopdomeinen van Rijkswaterstaat (GWW, bedrijfsvoering, IV en kennis). De uiterste inleverdata voor het indienen van inschrijvingen, van dialoogproducten en van verzoeken tot deelneming, evenals (individuele) inlichtingen, aanwijzingen of dialogen, worden buiten deze periode van 3 weken ingepland. Als het einde van een eventuele bezwaar- of rechtsbeschermingstermijn naar aanleiding van een selectie- of gunningsbeslissing is gepland in deze periode van 3 weken, dan zal deze termijn met 3 weken worden verlengd.

Kerstmis en Nieuwjaar

Voor de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar blijven de oorspronkelijke afspraken van 2 weken van kracht. Er zijn geen aanbestedingen tussen 25 december 2021 en 9 januari 2022. In deze periode worden ook geen publicatie van inlichtingen gepubliceerd.