Werkzaamheden

Nieuwe weekendafsluitingen groot onderhoud A6 tussen afrit (12) Swifterbant en oprit (11) Lelystad-Noord richting Almere; 30 april - 3 mei en 7 - 10 mei 2021

Gepubliceerd op: 21 april 2021, 11.31 uur - Laatste update: 22 februari 2022, 10.59 uur

Van januari tot en met juni 2021 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug. In het weekend van vrijdag 30 april 20.00 uur tot maandag 3 mei 05.00 uur en van vrijdag 7 mei 20.00 uur tot maandag 10 mei 05.00 uur 2021 is de A6 tussen afrit (12) Swifterbant en oprit (11) Lelystad-Noord richting Almere afgesloten voor al het verkeer.

Door omleidingen kan de extra reistijd oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden ter plaatse met gele borden aangegeven. Tijdens de afsluiting blijft afrit (12) Swifterbant in beide weekenden bereikbaar.

Omleidingsroute

Het verkeer wordt vanaf knooppunt Emmeloord omgeleid over de N50 en de N307. Via oprit (11) Lelystad-Noord wordt het verkeer weer teruggeleid naar de A6 in de richting van Almere. Afrit (12) Swifterbant blijft bereikbaar voor lokaalverkeer. De omleiding is van kracht in beide werkweekenden.

Groot onderhoud

De onderhoudswerkzaamheden aan de A6 zijn nodig voor een betere doorstroming. Daarnaast wordt de snelweg veiliger en stiller. Rijkswaterstaat vernieuwt deels de fundering en vervangt het asfalt door een geluidreducerende deklaag. Ook worden de duikers (de verbinding tussen 2 wateren) vervangen en de vluchtstroken verbreed.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat voorop. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan deze veiligheid: door de aanwijzingen te volgen en snelheidslimieten te respecteren. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste snelheidslimiet. De Landelijke Eenheid van de Politie controleert extra op de naleving hiervan om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie over werkzaamheden op de pagina Geplande werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).