Werkzaamheden

A67: weekendafsluiting tussen knooppunt Leenderheide en afrit (35) Someren (richting Venlo); 9-12 april 2021

Gepubliceerd op: 31 maart 2021, 09.43 uur - Laatste update: 24 december 2021, 16.47 uur

Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A67. Hierdoor is de A67 tussen knooppunt Leenderheide en afrit (35) Someren in de richting van Venlo afgesloten voor al het verkeer van vrijdag 9 april 21.00 uur tot maandag 12 april 2021 05.00. Weggebruikers dienen hierdoor rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 25 minuten.

In de maanden maart en april vinden diverse werkzaamheden plaats aan de A67 ter hoogte van Eindhoven. Het verkeer heeft hierdoor te maken met meerdere weekendafsluitingen en avond- en nachtafsluitingen op trajecten van de A67. Meer informatie over werkzaamheden aan de A67 vindt u op de projectpagina Onderhoud wegen Noord-Brabant en Limburg.

Afsluitingen snelweg A67

Van vrijdag 9 april 21.00 uur tot maandag 12 april 05.00 uur is de A67 tussen knooppunt Leenderheide en afrit (35) Someren richting Venlo afgesloten op de volgende locaties:

  • oprit Leenderheide komende vanuit Eindhoven en de A2 en de A67 Venlo
  • parkeerplaats/verzorgingsplaats Meelakkers gelegen langs de A67 richting Venlo
  • op- en afrit (34) Geldrop van de A67 richting Venlo
  • afrit (35) Someren van de A67 richting Venlo

Omleidingsroutes

Het verkeer komende vanuit Rotterdam en Utrecht richting Venlo wordt ter hoogte van knooppunt Deil als volgt omgeleid:

  • volg de A15 richting Nijmegen
  • ga ter hoogte van knooppunt Valburg over op de A50 richting Eindhoven
  • volg de A50 tot knooppunt Ewijk ga verder via op de A73 richting Venlo

Het verkeer komende van Rotterdam/Breda/’s-Hertogenbosch richting Venlo wordt als volgt omgeleid:

  • volg ter hoogte van knooppunt Hintham de A59 richting Nijmegen
  • blijf ter hoogte van knooppunt Paalgraven op de A59/A50 richting Nijmegen
  • ga vanaf knooppunt Ewijk over op de A73 richting Venlo

Het verkeer komende vanaf (A2) Eindhoven in de richting van Venlo wordt als volgt omgeleid:

  • volg bij knooppunt Leenderheide de A2 richting Maastricht
  • neem afrit (44) Sint Joost en volg de N276 richting Düsseldorf
  • ga verder op de N276 en neem de oprit richting de A73 Venlo

Lokaal verkeer wordt ter plekke omgeleid.

Regionaal verkeer

In de regio Eindhoven zijn behalve de werkzaamheden aan de A67 ook werkzaamheden gepland op regionale wegen ter hoogte van Veldhoven en Valkenswaard. Om de hinder voor weggebruikers zoveel als mogelijk te beperken, is hiermee bij de planning van de werkzaamheden aan de A67 rekening gehouden. In overleg met de omliggende gemeenten, provincie Noord-Brabant en de hulpdiensten zijn de werkzaamheden aan de A67, aan de Kempenbaan in Veldhoven en van de ombouw N69 bij Valkenswaard zoveel als mogelijk op elkaar afgestemd. Meer informatie over deze werkzaamheden en de geplande afsluitingen staat op de websites van beide projecten: Kempenbaan Veldhoven en Grenscorridor N69.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze werkzaamheden betreffen onderhoudswerkzaamheden die horen tot het Variabel Onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A67

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).