Verplaatsingswerkzaamheden schilderwerk John S. Thompsonbrug

Werkzaamheden

Verplaatsingswerkzaamheden schilderwerk John S. Thompsonbrug

Gepubliceerd op: 21 januari 2021- Laatste update: 21 januari 2021 13:01 uur

Het schilderwerk bij de John S. Thompsonbrug bij Grave verloopt conform planning. Dit houdt in dat de slim-fit-coat binnenkort verplaatst wordt naar het 3e brugdeel.

De verplaatsing gaat in het weekend van 6-7 februari 2021 plaatsvinden. Van zaterdag 6 februari 18:00 uur tot zondag 7 februari 07:00 uur is de brug afgesloten voor verkeer, met uitzondering van fietsers. De te volgen omleiding wordt ter plaatse aangegeven.

Het 3e brugdeel is langer, dus er wordt een extra deel aan de slim-fit-coat toegevoegd. Dit gebeurt door middel van hijsen. Om deze werkzaamheden goed en zorgvuldig uit te kunnen voeren wordt de brug vroeger afgesloten dan bij de 1e 2 brugdelen het geval was.

Doorgang brug

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden is de doorgang over de brug voor de nood- en hulpdiensten gegarandeerd. Fietsers kunnen onder begeleiding van de aanwezige verkeersregelaars de brug passeren via het fietspad. De bussen van lijn 99 (Nijmegen – Uden) rijden via een omleiding en enkele bushaltes komen te vervallen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Bravo.

Na het verplaatsen van de slim-fit-coat is de brug weer toegankelijk voor verkeer. De aangepaste snelheid van 50 km/uur blijft gelden. Ook blijft de hoogtebeperking van kracht evenals de aslastbeperking (maximale gewicht) voor vrachtverkeer.

Werkzaamheden John S. Thompsonbrug

Net zoals bij de 1e 2 brugdelen wordt ook nu het staal gestraald, de oude verflaag verwijderd en de aanwezige roestplekken behandeld. Daarna komt ook op het 3e brugdeel een nieuwe verflaag. Deze werkzaamheden zullen weer ongeveer 3 maanden duren.

Onderhoudswerkzaamheden tot eind 2022

Tot en met 2022 schildert het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) in opdracht van Rijkswaterstaat op deze manier de bovenbouw van de brug. Steeds als een brugdeel geverfd is, is een nachtafsluiting nodig om de slim-fit-coat naar het volgende brugdeel te verplaatsen. Het schilderen van elk brugdeel duurt steeds zo’n 3 maanden. Als het schilderwerk in 2022 klaar is, zijn de typerende regenboogkleuren van het rijksmonument – die nu zijn vervaagd – weer in ere hersteld. Naast het schilderen van de bovenbouw, vervangt GSB in 2022 ook de slijtlaag van het wegdek en het fietspad van de brug.

Meer informatie werkzaamheden

Op de projectpagina over brug Grave treft u alle informatie over dit project. Daar is ook de globale planning inzichtelijk en u kunt zich daar aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Onderliggende pagina's