Slimmer verkeersmanagement met data uit jouw mobiel

Nieuwsbericht

Slimmer verkeersmanagement met data uit jouw mobiel

Gepubliceerd op: 11 januari 2021- Laatste update: 11 januari 2021 09:00 uur

Smart mobility is niet meer weg te denken uit ons werk vandaag de dag. Het gebruik van Floating Car Data (FCD) is daar een prachtig voorbeeld van. Door deze data uit mobieltjes en navigatiesystemen in te zetten, kunnen we de veiligheid en de doorstroming op de weg vergroten.

Ook verbeteren we met FCD de communicatie richting weggebruikers. Bekijk de longread over Floating Car Data en ontdek de mogelijkheden die FCD jou kan bieden.

Wat kan Floating Car Data voor jou betekenen?

FCD is anonieme data over de snelheid en locatie van voertuigen, verkregen via apps en navigatiesystemen die ‘mee stromen’ met het verkeer. Door het gebruik van FCD weet Rijkswaterstaat beter wat er gebeurt op de weg. Ook gebruiken we de data om weggebruikers actuele reis- en routeadviezen te geven.

FCD heeft een enorme potentie voor wegbeheerders. Wat deze precies is en hoe wij als Rijkswaterstaat al gebruik maken van Floating Car Data lees je in de longread. Heb je na het lezen vragen of wil je verder praten over de kansen die FCD biedt? Stuur ons dan een e-mail of bekijk de vlog:

Samen slim op weg met smart mobility

Binnen Rijkswaterstaat werken we aan talloze Smart Mobility-projecten. Samen met andere wegbeheerders, marktpartijen en kennisinstellingen grijpen we kansen om nieuwe technologieën en innovaties duurzaam toe te passen in de dagelijkse praktijk. Kijk voor meer informatie op de pagina Smart Mobility.

Onderliggende pagina's