Stormseizoen: maar rondom de Oosterscheldekering is genoeg te doen

Nieuwsbericht

Stormseizoen: maar rondom de Oosterscheldekering is genoeg te doen

Gepubliceerd op: 03 december 2020- Laatste update: 03 december 2020 12:48 uur

Tijdens het stormseizoen verkeert de Oosterscheldekering in opperste staat van paraatheid. Daarom voeren we van 1 oktober tot 1 april geen werkzaamheden uit die van invloed kunnen zijn op het functioneren van dit waterwerk. Maar we zitten zeker niet stil. In het nieuwste online magazine Bereikbaar Zeeland leest u wat we allemaal wél doen.

Het stormseizoen gaat traditiegetrouw van start met een proefsluiting van de Oosterscheldekering. Ook dit jaar gingen alle 62 schuiven netjes dicht. De komende maanden staan allerhande onderhoudswerkzaamheden op het programma. Het schilderen van de pijlers, het uitvoeren van inspecties, onderhoud aan de Roompotsluis en het zandruimen op de Brouwersdam zijn slechts enkele voorbeelden van de bedrijvigheid die altijd doorgaat. U leest het hele artikel in het nieuwe online magazine Bereikbaar Zeeland.

Online magazine Bereikbaar Zeeland

In de derde editie van het magazine bespreken we daarnaast met Deltares het innovatieve bellenscherm dat we aanbrengen in de Krammersluizen – een primeur in het scheiden van zoet en zout water. Ook blikken we vooruit op het groot onderhoud aan 10 Zeeuwse bruggen en de 5 nieuwe rotondes op Schouwen-Duiveland. Tot slot leest u hoe zichtbaar én minder zichtbaar onderhoud de Westsluis in Terneuzen draaiende houdt.

Abonneren magazine ‘Bereikbaar Zeeland’

De onderhoudswerkzaamheden op en rondom de Oosterscheldekering zijn onderdeel van het project Samen werken aan een bereikbaar Zeeland. Rijkswaterstaat investeert de komende jaren fors in het onderhoud aan een groot aantal bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland.

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van volgende edities van het magazine? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland. Zo ontvangt u voortaan als eerste de nieuwsbrief met het magazine in uw mailbox.

Onderliggende pagina's