Slim reizen: samen de A12-regio bereikbaar houden

Nieuwsbericht

Slim reizen: samen de A12-regio bereikbaar houden

Gepubliceerd op: 18 december 2020- Laatste update: 18 december 2020 13:32 uur

Op de snelweg A12 tussen Arnhem en de Duitse grens zorgt verkeersdrukte vaak voor files en vertragingen. Met de maatregelen uit project ViA15 vergroten we de capaciteit van de snelwegen A12 en A15. Maar er is méér nodig om de A12-regio bereikbaar te houden, nu en straks: anders gaan reizen draagt daaraan bij. De nieuwe website a12slimreizen.nl helpt.

Op tijd op uw bestemming aankomen, met minder stress? De nieuwe website A12 Slim Reizen staat vol tips en informatie die u of uw bedrijf/organisatie helpen om anders, dus slimmer, te reizen op en rond de snelweg A12 Arnhem-Duitse grens. Zoals vóór vertrek uw route en reisalternatieven te checken. Zo kunt u door anders reizen files en verkeersdrukte omzeilen. En helpt u ook nog eens mee om de regio’s Liemers en Achterhoek bereikbaar en leefbaar te houden.

Iedereen kan iets doen

‘We kunnen allemaal meehelpen de A12 bereikbaar te houden’, zegt Carla Koers, wethouder van gemeente Zevenaar in een interview. Om de regio bereikbaar en leefbaar te houden, zet de gemeente Zevenaar in op een betere doorstroming en ander reisgedrag. Maar iedereen kan iets doen. Of u nu forens bent, studeert in Arnhem of Nijmegen of als chauffeur op de vrachtwagen zit: er zijn vaak allerlei reisalternatieven. Zoals een ander tijdstip of een ander vervoersmiddel. En werkgevers kunnen medewerkers daarin ondersteunen.

Snel en gemakkelijk

Thuiswerken blijkt veel mensen best te bevallen, nu dat nodig is vanwege het coronavirus. Anderen kiezen voor de (elektrische) fiets als een veilig en ook gezond alternatief. En zodra we wel weer naar kantoor mogen zijn het openbaar vervoer, de kantoorbus, een elektrische deelfiets of –scooter straks misschien wel net zo snel en gemakkelijk. En misschien nu ook al, voor wie werk doet dat niet thuis kan plaatsvinden.

A12 Slim Reizen helpt u op weg

Met A12 Slim Reizen stimuleren bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen anders reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Hiermee werken overheid, bedrijven en organisaties uit de regio samen aan een betere doorstroming van het verkeer en een bereikbare en leefbare regio. A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio Arnhem-Nijmegen.

Meer weten?

Kijk op de website A12 Slim Reizen. Hier vindt u nog meer inspirerende verhalen van bijvoorbeeld forenzen en ondernemers in de regio Arnhem die anders zijn gaan reizen. Zo blijken de speed pedelec en de elektrische scooter prima alternatieven, óók voor langere afstanden binnen de A12-regio.

Onderliggende pagina's