Ledenonderzoek ANWB leidt tot veiliger Kleinpolderplein

Nieuwsbericht

Ledenonderzoek ANWB leidt tot veiliger Kleinpolderplein

Gepubliceerd op: 02 december 2020- Laatste update: 02 december 2020 13:03 uur

Weggebruikers krijgen op het bekende knooppunt Kleinpolderplein op de snelweg A13 zoveel informatie te verwerken dat er onduidelijke situaties ontstaan die geregeld tot ongelukken leiden.

Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB. Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor de rijkswegen in Nederland, pakt het knooppunt volgend jaar (2021) aan.

Minder informatie

Rijkswaterstaat gaat minder informatie op de bewegwijzeringsborden zetten zodat automobilisten meer tijd hebben om een keuze te maken. Om de duidelijkheid verder te bevorderen zal tevens nieuwe wegbelijning worden aangebracht.

Deze aanpassingen moeten het voor de weggebruiker makkelijker maken om op een veilige manier de afslag van hun keuze te nemen en daarbij ook op het overige verkeer te letten. Op dit moment wisselen weggebruikers vaak abrupt van rijstrook, met alle gevolgen van dien.

Leden betrekken

De ANWB betrekt haar leden vaker bij verkeersveiligheidsvraagstukken. Gebleken is dat zij meestal heel gericht kunnen aangeven waar zich gevaarlijke verkeerssituaties voordoen en ook wat daaraan zou kunnen worden gedaan.

Onderliggende pagina's