Dossiers stuwensemble Nederrijn en Lek ook weer compleet

Nieuwsbericht

Dossiers stuwensemble Nederrijn en Lek ook weer compleet

Gepubliceerd op: 03 december 2020- Laatste update: 03 december 2020 16:52 uur

Aan het eind van het renovatieproject draagt de projectorganisatie het stuwensemble in december 2020 weer helemaal spic en span over aan de beheerder, Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Daarbij gaat het niet alleen om het zichtbare werk aan de sluizen, stuwen en installaties, maar ook om alle dossiers met achtergrondinformatie en instructies.

Bij een project als de renovatie van het stuwensemble springt het werk dat buiten wordt uitgevoerd het meest in het oog. Zeker als het gaat om het vervangen van complete vizierschuiven van 9 m hoog en ruim 70 m lang.

Minder zichtbaar voor de buitenwereld is het werk dat achter de schermen is uitgevoerd, zoals het compleet maken en overdragen van alle documentatie. Ook dit is essentieel. De collega’s die op deze complexen werken en de aannemers die na de oplevering van de renovatie het onderhoud overnemen, moeten immers weten hoe de complexen met alle bijbehorende onderdelen functioneren. Al deze informatie is ook van belang voor mogelijke aanpassingen of verbouwingen in de toekomst.

Van tekening tot test

In de loop van het renovatieproject zijn bijna alle installaties vervangen en aangepast aan de moderne eisen van de techniek. Ook de ICT- en besturingssystemen zijn helemaal vernieuwd.

Sinds de start van de renovatie van het stuwensemble, maar ook al tijdens de voorbereiding daarvan, is er het nodige vastgelegd in allerlei documenten. Dat varieert van ontwerpen, tekeningen en rapportages over uitgevoerde testen, tot instructies en instellingen van besturingssystemen en meetapparatuur.

Meer nieuws Nederrijn en Lek: renovatie stuwensemble

Onderliggende pagina's