Alle 4 rijstroken Waalbrug Nijmegen weer in gebruik vanaf zaterdag 19 december 2020

Nieuwsbericht

Alle 4 rijstroken Waalbrug Nijmegen weer in gebruik vanaf zaterdag 19 december 2020

Gepubliceerd op: 10 december 2020- Laatste update: 10 december 2020 10:10 uur

Vanaf zaterdag 19 december 6.00 uur zijn alle 4 rijstroken van de Waalbrug weer beschikbaar voor het verkeer. Na ruim 1,5 jaar van werkzaamheden heeft de Waalbrug een nieuw betondek, waardoor weggebruikers de komende jaren weer veilig over de brug kunnen rijden.

Daarnaast is de busbaan aangepast naar een fietspad in 2 richtingen en zijn de oostelijke en westelijke fiets- en voetpaden aangepast.

Foto: © Thea van den Heuvel Fotografie

Brug afgesloten voor verwijderen afzettingen

In verband met het verwijderen van de afzettingen is de brug van vrijdag 18 december 21.00 uur tot zaterdag 19 december 2020 6.00 uur afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer met uitzondering van lijnbussen en hulpdiensten. Alle fietsers en voetgangers maken deze nacht gebruik van het westelijke fiets- en voetpad.

Zwaar verkeer pas later over de brug

Zware vrachtwagens en landbouwvoertuigen moeten nog even wachten. Zij mogen de brug pas vanaf eind maart 2021 gebruiken. Van 4 januari tot eind maart 2021 verwijdert aannemer Team Waalbrug de steiger onder de hoofdoverspanning. In deze periode is het oostelijk fietspad afgesloten in verband met het veilig afvoeren van het steigermateriaal. Zodra de steiger is verwijderd, mag zwaar verkeer weer over de brug rijden. Tot slot voorziet Rijkswaterstaat in de periode van maart tot juli 2021 het oostelijke en westelijke fietspad van een rode slijtlaag. Tijdens die werkzaamheden rijden fietsers in beide richtingen over het fietspad, waar op dat moment niet wordt gewerkt.

In een later stadium zal Rijkswaterstaat de staalconstructie schilderen en de oorspronkelijke vormgeving van de Waalbrug terug brengen. Het is nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren.

Onderliggende pagina's