Tv-programma Willem Wever duikt in de Blankenburgverbinding

Nieuwsbericht

Tv-programma Willem Wever duikt in de Blankenburgverbinding

Gepubliceerd op: 13 november 2020- Laatste update: 13 november 2020 12:54 uur

Aanstaande zondag, 13 november 2020, staat project Blankenburgverbinding centraal in het tv-programma Willem Wever met de vraag: ‘Hoe bouw je eigenlijk een tunnel onder water?’

De 13-jarige Pepijn en presentator Edson de Graça kwamen langs in het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding bij Vlaardingen.

Meebouwen aan de tunnel

Daar vroegen ze omgevingsmanager Jörgen van der Meer het hemd van het lijf over alles wat komt kijken bij het afzinken van een tunnel. Vervolgens mocht Pepijn onder begeleiding van hoofduitvoerder Conrad Hordijk zelfs meebouwen aan de tunnel. Wil je zien hoe Pepijn zelf beton aanbrengt? Kijk dan komende zondag om 09:50 uur op Zapp NPO 3.

Willem Wever is een informatief televisieprogramma van de KRO-NCRV voor kinderen en volwassenen waarin vragen worden beantwoord. In het programma wordt hiervoor een expert bezocht, die het antwoord zo visueel mogelijk uitlegt.

Nieuwe snelweg

De Blankenburgverbinding is de nieuwe snelweg die aannemerscombinatie BAAK op dit moment in opdracht van Rijkswaterstaat bouwt tussen Vlaardingen en Rozenburg ten westen van Rotterdam. Daarbij worden ook 2 nieuwe knooppunten, een landtunnel en een zinktunnel onder het Scheur/De Nieuwe Waterweg gebouwd. Vanaf 2024 rijden de 1e auto's door de nieuwe tunnel.

Onderliggende pagina's