Reparatie Zuidpier IJmuiden in beeld

In Beeld

Reparatie Zuidpier IJmuiden in beeld

Gepubliceerd op: 21 oktober 2020- Laatste update: 21 oktober 2020 12:13 uur

Op 3 augustus 2020 startte Rijkswaterstaat met groot onderhoud aan de Zuidpier in IJmuiden. De stormen van eerder dit jaar zorgden ervoor dat er schade ontstond aan de kop van het zuidelijk havenhoofd.

Door voor het stormseizoen de schade te herstellen en de pier te versterken moet deze de komende jaren weer voldoende bescherming bieden.

Versterken pier over water en weg

Bij het versterken van de pier worden 3200 ton asfalt en 6100 ton breuksteen aangebracht. Transport vindt zowel over het water als over de weg plaats. De pier is van maandag tot en met vrijdag gesloten. In het weekend is de Zuidpier geopend voor recreatie.

Beide havenhoofden dienen als golfbrekers van de primaire waterkering bij sluizencomplex IJmuiden. Door het herstellen van de kop van de zuidpier is het sluizencomplex de komende jaren goed beschermd tegen de zee.

Onderliggende pagina's