Brug Grave weer geschikt maken voor zwaar verkeer

Nieuwsbericht

Brug Grave weer geschikt maken voor zwaar verkeer

Gepubliceerd op: 23 oktober 2020- Laatste update: 23 oktober 2020 15:02 uur

Naast het schilderwerk wordt ook de constructie van de brug aangepakt, zodat voertuigen van 10 ton en meer er weer gebruik van kunnen maken. Dat gebeurt zorgvuldig.

De brug wordt momenteel goed in de steigers gezet. Zo kunnen we overal goed bij om te zien hoe het met de brug is gesteld. De brug heeft in de ruim 90 jaar van haar bestaan het nodige meegemaakt. De oorlog, vele vogels, botsingen met voer- en vaartuigen en de toenemende verkeersintensiteit hebben zo hun sporen nagelaten. Rijkswaterstaat is nu druk bezig met het beoordelen van deze sporen. Dat kost tijd. We moeten namelijk de hele brug inspecteren voordat we tot reparatie over kunnen gaan.

Onderzoeken oplossingen voor herstel brug

Het inspecteren gebeurt nu wel versneld, maar dan zijn we er nog niet. Op basis van de uitkomsten van de inspecties moeten eerst berekeningen worden gemaakt en verschillende oplossingen voor herstel worden onderzocht. Dan weten we wat er precies moet gebeuren en kunnen we de reparatiewerkzaamheden gaan voorbereiden en uitvoeren. Zo ver is het nu nog niet. Voorlopig kan er dus nog geen verkeer boven de 10 ton over de brug rijden. Binnenkort weten we beter wat er moet gebeuren en hoeveel tijd de reparatie kost. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Meer nieuws Maas: onderhoud en reparatie John S. Thompsonbrug Grave

Onderliggende pagina's