Werkzaamheden vaste laag Nijmegen starten op 29 september 2020

Werkzaamheden

Werkzaamheden vaste laag Nijmegen starten op 29 september 2020

Gepubliceerd op: 29 september 2020- Laatste update: 29 september 2020 11:02 uur

Rijkswaterstaat start op 29 september 2020 met onderhoudswerkzaamheden op de vaste laag bij Nijmegen. De vaste laag bestaat uit stenen op de rivierbodem. De werkzaamheden duren volgens planning tot 4 december 2020.

De scheepvaart op de Waal zal naar verwachting weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden. Wel zullen passerende schepen hun snelheid moeten aanpassen. In de Waal bij Nijmegen zijn over een traject van ongeveer 2 km op de vaste laag ‘bulten’ tot 30 cm hoog aanwezig. Passerende schepen die laag in het water liggen kunnen hierdoor, met name bij laag water, de vaste laag raken. Daarom voert Rijkswaterstaat van 29 september tot 4 december 2020 onderhoudswerkzaamheden uit op de vaste laag bij Nijmegen.

15.000 m3 stenen weghalen

Bij de onderhoudswerkzaamheden worden 2 kraanschepen en 2 duwboten met beunbakken ingezet om ongeveer 15.000 m3 stenen weg te halen op de vaste laag. De verwijderde stenen storten we in de erosiekuil naast de vaste laag. De werkzaamheden vinden plaats van bovenstrooms in de richting van benedenstrooms. Om het resultaat vast te leggen, meet een peilvaartuig de hoogte in.

Weinig hinder voor de scheepvaart

Naar verwachting zal de scheepvaart op de Waal weinig hinder ondervinden van de onderhoudswerkzaamheden. Omdat de werkzaamheden in en direct naast de vaargeul plaatsvinden, zullen passerende schepen wel hun snelheid moeten aanpassen. We zetten mobiele scheepvaartbegeleiding en een Dynamisch Route Informatie Portaal (DRIP) in om de scheepvaart te attenderen op de werkzaamheden.

Meer informatie werkzaamheden Waal

Kijk voor meer informatie op de website Vaarweginformatie. Neem bij vragen contact op met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's