Weekendafsluiting A20 richting Rotterdam tussen toerit 7 Maassluis en Kethelplein van 11 tot 14 september 2020

Werkzaamheden

Weekendafsluiting A20 richting Rotterdam tussen toerit 7 Maassluis en Kethelplein van 11 tot 14 september 2020

Gepubliceerd op: 03 september 2020- Laatste update: 03 september 2020 12:04 uur

In opdracht van Rijkswaterstaat voert bouwcombinatie BAAK van vrijdag 11 september 22.00 uur tot maandag 14 september 05.00 uur 2020 werkzaamheden uit op de snelweg A20, richting Rotterdam. Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Afsluitingen

  • De A20 is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen toerit 7 Maassluis en knooppunt Kethelplein, in de richting van Rotterdam. Ook alle tussenliggende af- en toeritten zijn afgesloten.
  • In tegengestelde richting (richting Hoek van Holland) is de linkerrijstrook afgesloten en geldt een maximumsnelheid van 70 km per uur. Verkeer kan via de andere rijstro(o)k(en) langs de werkzaamheden rijden.
  • Tijdens de nachten is de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van het Kethelplein afgesloten. Van zaterdag op zondag is dit tussen 22.00 en 08.00 uur en zondag op maandag van 22.00 uur tot 05.00 uur.

Omleidingen

Vanuit Naaldwijk

  • Doorgaand verkeer vanuit Naaldwijk richting Rotterdam en Den Haag wordt omgeleid via de autoweg N222 en de snelweg A4.

Vanuit Hoek van Holland

  • Doorgaand verkeer vanuit Hoek van Holland richting Rotterdam en Den Haag wordt omgeleid via de autoweg N223 en A4.

Vanuit Maassluis

  • Verkeer uit Maassluis wordt omgeleid via de A20, N223 en A4.

Vanuit Vlaardingen

  • Verkeer uit Vlaardingen wordt geleid naar A20 oprit 10 Schiedam-Noord en A4 oprit 16 Vlaardingen-Oost.

Vanuit Rotterdam, tijdens de nachten

  • Verkeer wordt omgeleid via de A4 richting de Beneluxtunnel, afrit 16 Vlaardingen-Oost.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. 

Werkzaamheden

Tijdens de afsluiting wordt grootschalig onderhoud aan onder andere de verlichting en de waterafvoer uitgevoerd. Ook worden verschillende voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen (onderdeel van de nieuwe Blankenburgverbinding). Om ruimte te maken voor de verbreding worden in dit weekend ook diverse bomen weggehaald bij toe- en afrit 8 en 9. Alle bomen worden uiteraard gecompenseerd.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op de pagina Geplande werkzaamheden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen. Lees uitgebreidere informatie over de afsluitingen en werkzaamheden op de website van de Blankenburgverbinding

Onderliggende pagina's