Stremming Stevinsluis in Afsluitdijk opgeheven

Nieuwsbericht

Stremming Stevinsluis in Afsluitdijk opgeheven

Gepubliceerd op: 24 september 2020- Laatste update: 24 september 2020 16:39 uur

De stremming van de Stevinsluis bij Den Oever is vanaf donderdag 24 september 2020 om 18.00 uur opgeheven. Daarna is de sluis weer toegankelijk voor alle scheepvaart.

De werkzaamheden aan de sluisdeur zijn geslaagd en afgerond.

Werkzaamheden halsbeugellagers

Rijkswaterstaat deed een spoedreparatie aan de halsbeugellagers van de vloeddeur (Waddenzeezijde) in de schutkolk van de Stevinsluis bij Den Oever. Halsbeugellagers maken onderdeel uit van de ophanging van de deur aan de kolkwand. De deur is op de wal gerepareerd en weer teruggeplaatst, waarna er een aantal testen zijn gedaan. Hieruit blijkt dat de deur weer volledig functioneert.

Loket Afsluitdijk

Bij meldingen of vragen over de Afsluitdijk kan men terecht bij Loket Afsluitdijk. Dit is een initiatief van Rijkswaterstaat en het samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk. Ook Windpark Fryslân is aangesloten bij dit gezamenlijke meldingenloket. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 0800-6040 en e-mail.

Project Afsluitdijk

De Afsluitdijk wordt de komende jaren versterkt. Dit is nodig om ons land ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen. Kijk voor meer informatie op de website van de Afsluitdijk.

Onderliggende pagina's