Onderhoudswerkzaamheden brug Westerwoldse Aa (A7)

Werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden brug Westerwoldse Aa (A7)

Gepubliceerd op: 16 september 2020- Laatste update: 16 september 2020 16:26 uur

Rijkswaterstaat voert vanaf komend weekend (19 – 20 september 2020) gefaseerd onderhoud uit aan de Westerwoldse Aa brug op de snelweg A7 bij Bad Nieuweschans.

De onderhoudsmaatregelen moeten bijdragen aan het reduceren van het geluid. De aanpak is in goed overleg afgestemd met de betrokken overheden, gemeente Oldambt en provincie Groningen.

Meetwerkzaamheden

Op vrijdag 18 september 20.00 uur tot zaterdag 19 september 2020 23.59 uur worden ter voorbereiding aan het onderhoud meetwerkzaamheden uitgevoerd, zoals meten van de dikte van de slijtlaag en de stand van de buffers. Voor deze werkzaamheden is een wegafsluiting nodig van Winschoten (afrit 47) richting de Duitse grens. Het verkeer vanuit de Duitse grens rijdt over 1 rijstrook.

Demonteren en reviseren

Vanaf donderdag 1 oktober tot en met donderdag 29 oktober 2020 worden verschillende onderdelen van de brug gedemonteerd en gereviseerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het water. Hiervoor zal er een snelheidsverlaging op de snelweg A7 worden ingesteld.

Vervangen slijtlaag

In het weekend van vrijdag 6 november 20.00 uur tot en met maandag 9 november 2020 06.00 uur wordt de bestaande slijtlaag van de brug verwijderd en een nieuwe slijtlaag aangebracht. Voor deze werkzaamheden is een wegafsluiting nodig in beide richtingen. De trajecten Winschoten (afrit 47) tot en met Duitse grens en Duitse grens tot en met Oudeschans (afrit 48) worden afgesloten. Indien werkzaamheden eerder gereed zijn zal de snelweg eerder open gaan. Mochten de werkzaamheden door omstandigheden niet door kunnen gaan dan wordt gebruik gemaakt van het reserveweekend van vrijdag 13 november tot en met maandag 16 november 2020.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse de omleidingsroutes aan. Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's