Laatste lange weekendafsluiting N3 bij Papendrechtse brug; 27-31 augustus 2020

Werkzaamheden

Laatste lange weekendafsluiting N3 bij Papendrechtse brug; 27-31 augustus 2020

Gepubliceerd op: 26 augustus 2020- Laatste update: 26 augustus 2020 15:05 uur

Donderdagavond 27 augustus vanaf 22.00 uur tot maandagochtend 31 augustus 2020 05.00 uur is de autoweg N3 in beide richtingen afgesloten tussen de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht en de Merwedestraat in Dordrecht.

Vanaf 21.00 uur begint aannemer Boskalis met het afsluiten van de toe- en afritten naar dit deel van de autoweg N3. De toerit naar de N3 vanaf de Merwedestraat (richting Papendrecht, snelweg A15), gaat al om 19.00 uur dicht. Dit is de laatste van 4 lange weekendafsluitingen rond de Papendrechtse brug. De werkzaamheden bij de brug zijn onderdeel van het groot onderhoud van de N3 dat tot eind 2021 duurt. Verkeer wordt omgeleid via de A15 – A16 en omgekeerd. Fiets- en voetpaden blijven open. Nood- en hulpdiensten mogen door het werkvak.

Werkzaamheden groot onderhoud N3

Er komt een nieuwe fundering en stil asfalt op de N3. We vervangen ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en voegovergangen bij bruggen en viaducten. Waar nodig voeren we onderhoud uit aan viaducten, bruggen en geluidschermen.

Nachtafsluitingen Wantijbrug

De werkzaamheden voor het vervangen van de beweegbare brugdelen van de Wantijbrug duren nog tot begin november 2020 en vallen dus deels samen met het groot onderhoud. Vooral in augustus en september 2020 staan er nog een reeks doordeweekse nachtafsluitingen gepland voor het balanceren en testen van de nieuwe brugdelen, telkens van 21.00 tot 05.00 uur.

De volledige planning voor zowel groot onderhoud N3 als Wantijbrug is te vinden op de website N3 Werkzaamheden.

Forse opgave onderhoud N3

Het groot onderhoud van de N3 en de renovatie van de Wantijbrug zijn onderdeel van de opgave van Rijkswaterstaat om de komende jaren de bestaande infrastructuur te vervangen en renoveren. Veel bruggen, viaducten, sluizen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Het verkeer is sindsdien enorm toegenomen en vrachtwagens zijn zwaarder geworden. Door renovatie of vervanging werkt Rijkswaterstaat aan de infrastructuur voor de komende generatie(s). Daarbij wordt gebruik gemaakt van slimme en duurzame technieken. 

Rijkswaterstaat werkt bij deze onderhoudsopgave samen met bijvoorbeeld provincies, gemeenten en marktpartijen. Daarnaast past Rijkswaterstaat de komende jaren in en rond de Drechtsteden het huidige wegennet aan om files te verminderen. Denk hierbij onder andere aan nieuwe aansluitingen van de snelweg A16 en A15 op de N3 en verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht.

Onderliggende pagina's