Werkzaamheden brug Wilhelminasluis (N322) in Andel; 24 t/m 29 augustus 2020

Werkzaamheden

Werkzaamheden brug Wilhelminasluis (N322) in Andel; 24 t/m 29 augustus 2020

Gepubliceerd op: 22 juli 2020- Laatste update: 28 augustus 2020 15:42 uur

Door de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden aan de brug over de Wilhelminasluis (N322) in Andel 1 dag vertraagd. De brug gaat 30 augustus om 18.00 uur 2020 weer open voor het wegverkeer.

De brug over de Wilhelminasluis in Andel.

Rijkswaterstaat vervangt de slijtlaag van het wegdek en het fietspad. Tegelijkertijd legt de gemeente Altena een nieuwe rotonde aan op de N322.

Op de brug is de slijtlaag, die het asfalt beschermt, aan vervanging toe. Het wegdek en fietspad krijgen daarom een nieuwe slijtlaag en nieuwe wegmarkering. Daarnaast krijgt een deel van de brug ook nieuw asfalt. BTL voert de werkzaamheden in opdracht van Rijkswaterstaat uit.

Werkzaamheden gecombineerd

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de brug niet 2 weken afgesloten voor wegverkeer, maar slechts 6 dagen. Namelijk van maandag 24 augustus tot en met zaterdag 29 augustus. In deze periode werkt Rijkswaterstaat op de brug en voert de gemeente Altena op de N322 ter hoogte van de Hoge Maasdijk asfaltwerkzaamheden uit in verband met de aanleg van een nieuwe rotonde. Deze werkzaamheden worden tijdens 1 afsluiting gecombineerd.

Omleidingsroute werkzaamheden brug Wilhelminasluis

Van 24 tot en met 29 augustus geldt voor het wegverkeer een omleidingsroute via de Bergse Maasdijk. Die wordt ter plaatse met gele borden aangegeven. Voor het openbaar vervoer en buurtbussen is de brug dan ook afgesloten. (Brom)fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten kunnen in deze periode de brug wel passeren.

Voor de scheepvaart kan de brug 3 dagen niet worden bediend. Van 24 tot en met 26 augustus moet de scheepvaart rekening houden met een hoogtebeperking. Voor en na afsluiting van de brug zullen er voorbereidende en afrondende werkzaamheden plaatsvinden, die wel zichtbaar zijn maar geen hinder veroorzaken. De N322 is dan weer gewoon toegankelijk.

Onderhoud wegen en vaarwegen

Rijkswaterstaat is dagelijks bezig met onderhoud aan wegen en vaarwegen. Dat is nodig voor een vlotte en veilige doorstroming. Onderhoud aan bruggen hoort daar ook bij. Zo kunnen we de betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid van de brug weer voor langere tijd garanderen.

Onderliggende pagina's