Werkzaamheden A28 tussen aansluitingen Assen-Noord en Assen-West; 10-13 juli 2020

Werkzaamheden

Werkzaamheden A28 tussen aansluitingen Assen-Noord en Assen-West; 10-13 juli 2020

Gepubliceerd op: 29 juni 2020- Laatste update: 29 juni 2020 17:38 uur

Rijkswaterstaat voert in het tweede weekend van juli grootschalig onderhoud aan de A28 tussen aansluiting Assen - Noord (34) en aansluiting Assen - West (33).

Dit werk was gepland voor het tweede weekend van juni 2020, maar moest vanwege slechte weersomstandigheden worden uitgesteld. Als gevolg van de werkzaamheden is de rijbaan van de snelweg A28 in de richting van Hoogeveen afgesloten voor het wegverkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes werkzaamheden A28

De werkzaamheden vinden plaats in het weekend van vrijdagavond 10 juli tot maandagochtend 13 juli. Tijdens dit weekend zijn van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur de volgende afsluitingen voorzien:

  • tussen de aansluitingen Assen-Noord (34) en Assen-West (33) in de richting van Hoogeveen
  • de toerit Assen-Noord (34) in de richting van Hoogeveen
  • de afrit Assen-West (33) vanuit Groningen

Omleidingsroutes A28

Verkeer vanuit Groningen in de richting van Meppel wordt omgeleid via de snelweg A7 en de snelweg A32. Verkeer vanuit Groningen richting Hoogeveen wordt omgeleid via de autoweg N34 en de autoweg N33. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoudswerkzaamheden

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Tijdens het grootschalige onderhoud op de A28 bij Assen worden onder andere het asfalt vervangen en voegen van de brug Asserwijk aangepakt. Op deze manier kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Werkzaamheden tijdens coronacrisis

De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden door als gepland.

Meer informatie werkzaamheden A28

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's