Weekendafsluiting A20 voor stil asfalt; 3-6 juli 2020

Werkzaamheden

Weekendafsluiting A20 voor stil asfalt; 3-6 juli 2020

Gepubliceerd op: 26 juni 2020- Laatste update: 02 juli 2020 17:22 uur

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 3 juli 22.00 uur tot maandag 6 juli 2020 05.00 uur werkzaamheden uit op de snelweg A20, richting Gouda. Het werk bestaat uit onderhoud aan het asfalt, voegovergangen, geleiderails, bruggen, viaducten en een verkeersportaal.

Onderdeel van het werk is het toepassen van het nieuw type geluiddempend asfalt tweelaags zoab fijn op het tracé A20 Terbregseplein. Weggebruikers moeten rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Afsluitingen A20

De snelweg A20 is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Gouwe, in de richting van Gouda. In tegengestelde richting blijft de A20 gewoon toegankelijk voor weggebruikers. Verder zijn afgesloten:

  • de af- en toeritten 16 Capelle aan den IJssel, 17 Nieuwerkerk aan den IJssel en 18 Moordrecht
  • de verbindingsweg A16 met de A20
  • de snelweg A16 afrit 27 Rotterdam Prins Alexander en verzorgingsplaats De Vink (inclusief benzinestation BP)

Let op: de toeritten en het BP-brandstofpunt De Vink zijn op vrijdag 3 juli vanaf 21.00 uur afgesloten. De verzorgingsplaats De Vink (ook het Fastned-laadstation) is op vrijdag 3 juli al vanaf 15.00 uur afgesloten.

Omleidingen A20

Vanuit Breda

Verkeer vanaf de A16 naar Utrecht wordt vanaf knooppunt Ridderkerk-Zuid omgeleid via de A15/A27. Verkeer vanaf de A16 naar Gouda wordt vanaf knooppunt Ridderkerk-Zuid omgeleid via knooppunt Terbregseplein, knooppunt Kleinpolderplein, de snelweg A13 en de snelweg A12.

Vanuit Bergen op Zoom

Verkeer vanaf de snelweg A29 naar Utrecht wordt vanaf knooppunt Vaanplein omgeleid via de A15/A27. Verkeer vanaf de A29 naar Gouda wordt vanaf knooppunt Vaanplein omgeleid via knooppunt Benelux, de snelweg A4 en de A12.

Vanuit Maasvlakte/Europoort

Verkeer vanaf de snelweg A15 naar Utrecht blijft de A15 volgen naar de A27. Verkeer vanaf de A15 naar Gouda wordt omgeleid via knooppunt Benelux, de A4 en knooppunt Prins Clausplein naar de A12.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Inhoud werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen en verbreden van asfalt, het slopen en aanbrengen van voegovergangen, het verplaatsen van een verkeersportaal en onderhoud aan geleiderails, bruggen en viaducten. Deze werkzaamheden vallen zowel onder het programma ‘Groot Variabel Onderhoud’ en het project A16 Rotterdam van Rijkswaterstaat.

Bij de aanleg van de nieuwe rijksweg A16 Rotterdam tussen het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport is wordt veel aandacht besteed aan het beperken van geluidhinder voor de omgeving. Een van de maatregelen is het toepassen van het nieuw type geluiddempend asfalt tweelaags zoab fijn op het tracé A20 Terbregseplein – Afslag 16 Capelle aan de IJssel.

Coronamaatregelen tijdens werkzaamheden A20

Uiteraard werkt de aannemer met inachtneming van de actuele coronamaatregelen, door te letten op hygiëne, het bewaren van onderlinge afstand en door zo veel mogelijk apart te reizen.

Onderliggende pagina's