Vervangen geleiderails Sluis Weurt; 29 juni tot 8 juli 2020

Nieuwsbericht

Vervangen geleiderails Sluis Weurt; 29 juni tot 8 juli 2020

Gepubliceerd op: 26 juni 2020- Laatste update: 26 juni 2020 13:55 uur

Rijkswaterstaat start maandag 29 juni 2020 met de vervanging van de geleiderails in de sluistoren van sluis Weurt. De rails geleiden de Waaldeur tijdens het heen en weer bewegen.

De rails moeten worden vervangen zodat de Waaldeur, die nu wordt gerenoveerd, begin september 2020 weer terug kan worden geplaatst. Op woensdagavond 8 juli 2020 moet het werk klaar zijn.

Op 6 en 7 mei is de Waaldeur al uit Sluis Weurt gehaald voor een grondige onderhoudsbeurt. In de dagen daarna hebben duikers de herstelwerkzaamheden aan de geleiderails voorbereid. Nu zijn we klaar voor het daadwerkelijk vervangen van die geleiderails.

Gevolgen voor scheepvaart Maas-Waalkanaal

Het werk brengt stremming met zich mee voor de scheepvaart. Van maandag 29 juni 07.00 tot woensdag 8 juli 2020 20.00 uur is de westkolk gestremd. De oostkolk is beschikbaar afhankelijk van de waterstanden.

Sluis Weurt op leeftijd

Sluis Weurt dateert uit 1927. De westkolk is rond 1975 aangelegd. Een aantal onderdelen heeft het einde van de technische levensduur bereikt. De laatste grote onderhoudswerkzaamheden zijn in 2008 uitgevoerd. Daarom krijgt de sluis vanaf 2020 een stevige onderhoudsbeurt. Ondertussen maakt Rijkswaterstaat plannen voor de toekomst van de sluizen. Dat kan zijn een keuze uit vervangen of renoveren of een combinatie van beiden. Vanaf nu zullen er in ieder geval een aantal jaren regelmatig werkzaamheden aan de sluizen zijn.

Meer informatie onderhoud Sluis Weurt

Informatie over de onderhoudswerkzaamheden is te vinden op de projectpagina Maas-Waalkanaal: onderhoud sluizen Heumen en Weurt en op de website Vaarweginformatie. Of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's