Project Overnachtingsplaatsen Merwedes: bouwcommunicatie in tijden van corona

Interview

Project Overnachtingsplaatsen Merwedes: bouwcommunicatie in tijden van corona

Gepubliceerd op: 29 juni 2020- Laatste update: 29 juni 2020 16:01 uur

Namens bouwcombinatie Van den Herik – Strukton houdt Fleur Snelder de omgeving op de hoogte van project Overnachtingsplaatsen Merwedes. Coronamaatregelen maken dat soms lastig. Zo vervallen het inloopspreekuur en de open dag. Maar de BouwApp werkt nu bijvoorbeeld juist wel goed.

Als omgevingsmanager bij bouwcombinatie Van den Herik – Strukton is Fleur Snelder onder meer verantwoordelijk voor de communicatie over de bouw met bewoners en bedrijven in de omgeving. Door de coronamaatregelen loopt dat soms net iets anders dan gepland, vertelt ze. ‘We hadden bijvoorbeeld bedacht om een inloopspreekuur te organiseren. Dan konden mensen voor snelle vragen gewoon bij ons in de bouwkeet langskomen. Maar omdat die keet niet zo groot is, is het lastig om 1,5 m afstand te houden. Bovendien kunnen we niet goed inschatten hoe groot de toeloop is. Daarom hebben we besloten het spreekuur te laten vervallen, maar wel de mogelijkheid te bieden om op afspraak langs te komen.’

Alternatief voor open dag: digitale folder

Ook de geplande open dag kan helaas niet doorgaan. Snelder: ‘Daar wilden we mensen een kijkje achter de schermen geven en bijvoorbeeld laten zien wat we onder water doen. Zo moeten we de bodem beschermen. Anders kunnen schepen die bij de overnachtingsplaatsen aanmeren en wegvaren de grond wegspoelen door de stroming van hun schroeven. Voor die bodembescherming gebruiken we zogeheten zinkstukken: met de hand gevlochten matten van wilgentenen. Maar de naam zegt het al: die matten laten we zinken met stenen erop en dan zie je er niks meer van. Nu er ook geen open dag is om dat te laten zien, willen we als alternatief een digitale folder maken om dit soort achtergrondinformatie te presenteren.’

Snel op de hoogte van de werkzaamheden

Maar corona verandert lang niet alles. Zo maakt Snelder als aanvulling op deze nieuwsbrief en bewonersbrieven gebruik van de BouwApp om geïnteresseerden regelmatig op de hoogte te houden van de werkzaamheden. Dat werkt goed, juist ook in deze tijd. Snelder: ‘Als je het project Overnachtingsplaatsen Merwedes met die app volgt, krijg je automatisch meldingen van nieuwe berichten. Ook kun je vanuit de app zelf een gesprek starten met mij als omgevingsmanager. Zo krijg ik weleens foto’s doorgestuurd om te delen. Ik ben heel tevreden over de app. Het werkt allemaal makkelijk en lekker snel. Ook lezers zijn positief. Zo gaf iemand via de mail aan dat de BouwApp een goed middel is voor ‘de échte belangstellenden.’ Dat vind ik leuk om te horen.’

Volg het project met de BouwApp

Wilt u de werkzaamheden ook op de voet blijven volgen? Installeer de BouwApp op uw smartphone en volg het project Overnachtingsplaatsen Merwedes.

Meer nieuws Merwedes: aanleg overnachtingsplaatsen

Onderliggende pagina's