Moderne bouwkeet Suurhoffbrug: een compleet kantoorgebouw

Interview

Moderne bouwkeet Suurhoffbrug: een compleet kantoorgebouw

Gepubliceerd op: 10 juni 2020- Laatste update: 10 juni 2020 13:50 uur

Medewerkers van aannemerscombinatie STIPT en Rijkswaterstaat hebben een mooi ondergekomen gekregen voor het werk aan de Suurhoffbrug. Werkvoorbereider Colin Beunis: ‘In nog geen maand tijd is een compleet kantoorgebouw neergezet dat helemaal past in deze tijd.’

‘Bouwkeet is hier eigenlijk niet het goede woord’, vindt werkvoorbereider Colin Beunis van aannemerscombinatie STIPT. ‘Voor mij is dit de 1e keer dat ik bij een project van dit formaat werk. Bij vorige projecten werkte ik echt in een bouwkeet, maar bij de Suurhoffbrug is eigenlijk een compleet kantoorgebouw neergezet, en dat in nog geen maand tijd. Er zijn zelfs 2 verdiepingen met ruimte voor in totaal zo’n 40 tot 50 mensen. Door de coronacrisis is de bezetting een stuk lager. De mensen die wel op locatie werken, doen dat volgens de RIVM-richtlijnen. Naast de ingang zit een receptie. Daarnaast zijn de vaste werkplekken van de projectmanager en de werkvoorbereiders en uitvoerders. Voor de overige medewerkers zijn er flexplekken. Het mooie is dat je direct uitkijkt op het werk buiten waar uiteindelijk de nieuwe brug komt te staan.’

Modern werkcomfort

De keet is van alle gemakken voorzien. Er zijn toiletten op beide verdiepingen, een koffiecorner met een barretje met hoge stoelen en een ruime kantine. Beunis: ‘Het is een gloednieuw gebouw en je merkt dat werkcomfort de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden is. In plaats van de traditionele tl-bakken hebben we bijvoorbeeld ledverlichting in de vorm van vierkante platen die het daglicht simuleren. En in de 2 vergaderzalen staan grote schermen. Een daarvan is smart en heeft bijvoorbeeld een camera met groothoeklens, zodat je de hele zaal op kunt nemen. Dat is ideaal nu we door de coronamaatregelen veel op afstand vergaderen. Ook de laadpaal op de parkeerplaats vind ik een mooi voorbeeld. Daar kunnen 2 elektrische auto’s hun accu opladen. Dat past helemaal bij de aandacht voor duurzaamheid in deze tijd.’

Lage bezetting door corona

Vanwege de coronacrisis is het gebouw momenteel nog niet eens voor de helft bezet, vertelt Beunis. ‘We kunnen veel thuis werken en kiezen daarbij zelf welke dagen we nog wel op kantoor zijn. Zelf ben ik daar 2 dagen in de week. Laatst kwam ik een collega tegen die ik al zeker 6 weken niet gezien had. Blijkbaar planden we onze kantoordagen steeds precies langs elkaar heen. Ook in de kantine mogen nu bijvoorbeeld maximaal 10 mensen zitten, terwijl er normaal wel zo’n 20 in kunnen. Het is wel apart om zo te werken, maar gelukkig loopt alles nog aardig op schema.’

Meer nieuws A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug

Onderliggende pagina's