Weekendwerkzaamheden op knooppunt Hattemerbroek met afsluiting richting N50 Kampen/Emmeloord en A50 Apeldoorn/Arnhem; 5-8 juni 2020

Werkzaamheden

Weekendwerkzaamheden op knooppunt Hattemerbroek met afsluiting richting N50 Kampen/Emmeloord en A50 Apeldoorn/Arnhem; 5-8 juni 2020

Gepubliceerd op: 26 mei 2020- Laatste update: 26 mei 2020 09:36 uur

Rijkswaterstaat voert van vrijdagavond 5 juni 22.00 tot maandagochtend 8 juni 2020 05.00 uur werkzaamheden uit aan de snelweg A28 richting de autoweg N50 Kampen/Emmeloord en de snelweg A50 Apeldoorn/Arnhem op het knooppunt Hattemerbroek.

Tijdens de werkzaamheden is de verbindingsboog A28 afgesloten voor het verkeer richting de autoweg N50 Kampen/Emmeloord en de snelweg A50 Apeldoorn/Arnhem. Het verkeer wordt omgeleid. De omleidingen worden aangegeven met gele borden en tekstkarren langs de weg. De extra reistijd kan oplopen tot 10 minuten.

Werkzaamheden aan matrixborden A28

In het weekend van 5 juni 2020 worden de verbindingsbogen van Zwolle richting Kampen en Apeldoorn afgesloten. Gedurende dit weekend wordt door Rijkswaterstaat werkzaamheden verricht voor het plaatsen van matrixborden in het knooppunt Hattemerbroek. Deze plaatsing verbetert de verkeersveiligheid en doorstroming in het knooppunt Hattemerbroek. Met deze matrixborden attenderen we het verkeer op mogelijke filevorming of plaatst Rijkswaterstaat op afstand een maatregel op deze borden, zoals een snelheidsbeperking of een rood kruis.

Advies weggebruikers A28

Voor verkeer dat de weg opgaat geven we het volgende advies mee:

  • Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.
  • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Coronamaatregelen

De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden vooralsnog door als gepland.

Meer informatie werkzaamheden A28

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de projectpagina Onderhoud wegen Oost-Nederland of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's