Avondafsluiting Thomassentunnel (A15) vanwege groot transport; 30 mei 2020

Werkzaamheden

Avondafsluiting Thomassentunnel (A15) vanwege groot transport; 30 mei 2020

Gepubliceerd op: 22 mei 2020- Laatste update: 22 mei 2020 12:39 uur

Op zaterdag 30 mei 2020 is de Thomassentunnel vanaf ongeveer 18.00 uur tot circa 23.00 uur in beide richtingen afgesloten. Op die dag verhuist Port Of Rotterdam de stalen boogbrug in het Theemswegtracé over autoweg N15 en de Thomassentunnel (snelweg A15) naar haar definitieve locatie.

Hiervoor is speciaal over de tunnel een weg gemaakt van puin en rijplaten. Om de tunnel goed te monitoren wordt deze gedurende het transport over de tunnel in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. De wegverbinding over de Calandbrug (N15) zal het gehele weekend afgesloten zijn.

Omleidingsroute verkeer snelweg A15

Doorgaand verkeer op de snelweg A15 wordt omgeleid via de Groene kruisweg N218 tussen de Hartelbrug, afslag 16 en de N57. Omleidingsroutes worden aangegeven op de A15.

Tijdens de operatie zijn diverse andere wegen rond de Calandbrug afgesloten voor verkeer.

Afsluitingen route Calandbrug/N15 (beide richtingen)

  • Woensdagavond 27 mei van 21.00 uur tot donderdagochtend 28 mei 05.00 uur
  • Donderdagavond 28 mei van 21.00 uur tot vrijdagochtend 05.00 uur (reserve)
  • Vrijdagavond 29 mei van 21.00 uur tot maandagochtend 1 juni 05.00 uur
  • Maandagavond 01 juni 21.00 uur tot dinsdagochtend 02 juni 05.00 uur
  • Dinsdagavond 2 juni 21.00 uur tot woensdagochtend 3 juni 05.00 uur (reserve)

Tijdens deze afsluitingen zijn de Thomassentunnel, Theemsweg, Neckarweg en Moezelweg open.

Omleidingen voor de Calandbrug/N15

  • Voor fietsers van/naar Calandbrug/Hartelbrug is een tijdelijke verbinding beschikbaar via de trappentoren. Scooters, brommers en scootmobiels doen er verstandig aan het gebied te mijden. Is passage echt noodzakelijk, kies dan de route over de Rozenburgsesluis.
  • Busverbinding EBS heeft een beperkte dienstregeling en omleiding.
  • Doorgaand verkeer van/naar Rotterdam/Maasvlakte wordt geadviseerd een route te kiezen buiten het werkgebied bijvoorbeeld via de Groene Kruisweg.

Gebied afgesloten voor publiek

Het spreekt voor zich dat op het Theemswegtracé in lijn met de adviezen van het RIVM wordt gewerkt. De veiligheid en gezondheid van de medewerkers staan voorop. Tijdens de operatie is het gebied afgesloten voor publiek voor onze gezamenlijke veiligheid. Niet alleen vanwege corona/Covid-19, maar ook in het belang van een veilige inrijdoperatie die zich ook nog eens afspeelt in het petrochemisch cluster van de Rotterdamse haven.

Live thuis online te volgen

De stalen brug maakt op zaterdag 30 mei rond 13.00 uur de eerste meters en de operatie gaat tot in de nacht duren. De gehele operatie is online te volgen op de projectwebsite van het Theemswegtracé via 2 webcams. Op de site vind je ook een fotoverslag en lees je hoe de operatie in zijn werk gaat. Ben je niet in de gelegenheid het live te volgen, bekijk dan de timelapse en het videoverslag na afloop. Na de brug over de Rozenburgsesluis is dit de 2e brug in het tracé dat geïnstalleerd wordt.

Theemswegtracé

Het Theemswegtracé is een project van het Havenbedrijf Rotterdam en wordt mede gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Europese Unie. Het is een € 300 miljoen kostende oplossing voor de problematiek van de Calandbrug bij Rozenburg. Deze stalen hefbrug voor trein- en wegverkeer in het Rotterdamse havengebied is de verbindende schakel in de Betuweroute naar het Europese achterland. Voor de zeescheepvaart vormt de hefbrug de toegang tot de Brittanniëhaven.

Goed voorbereid op weg

Mensen die toch op pad moeten, worden geadviseerd de laatste informatie op de projectwebsite Theemswegtracé te lezen.

Onderliggende pagina's