Denk mee over de zuidelijke oever van het Wilhelminakanaal

Nieuwsbericht

Denk mee over de zuidelijke oever van het Wilhelminakanaal

Gepubliceerd op: 22 april 2020- Laatste update: 22 april 2020 08:00 uur

Met de herbouw van Sluis II willen we ook het landschap rond het Wilhelminakanaal graag versterken. Denk met ons mee en dien uw idee in via de digitale projectkaart.

Omdat u in de buurt van het Wilhelminakanaal woont of werkt, kent u het landschap daaromheen als geen ander. U komt waarschijnlijk regelmatig in de buurt van het kanaal. Daarom nodigen we u van harte uit om met ons mee te denken over een nieuw landschapsplan. En ons uw pluspunten, knelpunten en kansen te laten weten voor de zuidelijke oever van het Wilhelminakanaal. Ziet u kansen om deze zuidelijke oever te versterken en een betere plek van te maken? Wij horen het graag.

Digitaal prikbord suggesties project Wilhelminakanaal

Om alle ideeën te verzamelen, hebben we een speciale webpagina ontwikkeld. Zo kunt u makkelijk vanuit uw eigen huis meedoen en houden we ons aan de coronamaatregelen. De website werkt als een digitaal prikbord met een kaart van de omgeving van het Wilhelminakanaal. Op deze kaart geeft u met een muisklik aan waar u een kans of juist een knelpunt ziet. Beschrijf uw idee zo duidelijk mogelijk, zodat wij alles goed kunnen verwerken. U kunt reageren van woensdag 22 april tot en met zondag 3 mei 2020. Daarna gaan wij met de reacties aan de slag.

Alle ideeën voor omgeving Wilhelminakanaal welkom

We kunnen allerlei soorten suggesties gebruiken. Misschien mist u iets, bijvoorbeeld een bankje om uit te rusten of goede verlichting om ook in het donker langs het kanaal te kunnen fietsen. Misschien vindt u een bepaalde plek wel erg kaal en zou u daar graag een bloemperk zien. Of u waardeert een deel van de omgeving juist heel erg en vindt het belangrijk dat dat behouden blijft. Denk aan een mooie boom of uw vaste visstek. Het is niet de bedoeling om de omgeving helemaal op de schop te gooien, maar als we ergens een extra stap kunnen zetten, doen we dat graag.

Voorkeursontwerp omgeving Wilhelminakanaal bepalen

We doen ons best om zoveel mogelijk van de verzamelde inbreng mee te nemen in het landschapsplan. Daarvoor maken we eerst een aantal verschillende varianten, die elk op een andere manier aansluiten bij de gedane suggesties. Deze varianten leggen we voor de zomer van 2020 opnieuw voor aan bewoners en bedrijven uit de omgeving. Op basis van de reacties en het oordeel van het projectteam van Rijkswaterstaat, provincie Noord-Brabant en gemeente Tilburg, werken we dit verder uit tot het zogeheten voorkeursontwerp. Dat moet na de zomer klaar zijn, waarna we dit aan de omgeving presenteren.

Meer informatie project Wilhelminakanaal

Zie voor meer informatie de projectpagina Wilhelminakanaal: herbouw Sluis II en afbouw nieuwe Sluis III. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.00-20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00-18.30 uur).

Meer nieuws Wilhelminakanaal: herbouw Sluis II en afbouw nieuwe Sluis III

Onderliggende pagina's