Eefdesebrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer; 14-17 april 2020

Werkzaamheden

Eefdesebrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer; 14-17 april 2020

Gepubliceerd op: 30 maart 2020- Laatste update: 30 maart 2020 12:34 uur

Rijkswaterstaat sluit de Eefdesebrug over het Twentekanaal af van dinsdag 14 april 07.00 uur tot vrijdag 17 april 2020 16.00 uur. Aannemer BAM Infra voert dan de laatste onderhoudswerkzaamheden uit.

Gemotoriseerd verkeer, buslijn 81 en landbouwverkeer worden tijdens het onderhoud aan de Eefdesebrug omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen de brug blijven gebruiken. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van enkele minuten.

Werkzaamheden Eefdesebrug

Tijdens de afsluiting worden de voegovergangen ingebouwd tussen de delen van de brug die op de oever staan en de overspanning over het water. Daarnaast worden de laatste schilderwerkzaamheden onder de brug uitgevoerd. Na afronding van deze werkzaamheden is het grote onderhoud aan deze brug voor de komende 10 jaar klaar. Er wordt tussentijds wel regulier beheer en onderhoud uitgevoerd zoals schoonmaakwerkzaamheden en asfaltreparaties.

Hinder voor het verkeer Eefdesebrug

Gemotoriseerd verkeer, waaronder landbouwverkeer en buslijn 81, wordt van dinsdag 14 april 07.00 uur tot vrijdag 17 april 16.00 uur omgeleid via de naastgelegen Polbrug in de autoweg N348. Fietsers en voetgangers kunnen de Eefdesebrug wel blijven gebruiken. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van de brug bij Sluis Eefde (Kapperallee). De werkzaamheden onder de brug veroorzaken geen verkeershinder.

Onderliggende pagina's