Afrit 14 Rozenburg Centrum (snelweg A15) uit de richting van Europoort afgesloten; 3 april-13 juli 2020

Werkzaamheden

Afrit 14 Rozenburg Centrum (snelweg A15) uit de richting van Europoort afgesloten; 3 april-13 juli 2020

Gepubliceerd op: 27 maart 2020- Laatste update: 27 maart 2020 13:30 uur

Voor de aanleg van de nieuwe pijlers van het knooppunt Rozenburg voor de Blankenburgverbinding is het noodzakelijk dat afrit 14 Rozenburg Centrum op de snelweg A15, uit de richting van Europoort, van vrijdag 3 april tot maandag 13 juli 2020 afgesloten wordt voor alle verkeer.

We begrijpen dat vooral inwoners van Rozenburg en de bedrijven die daar gevestigd zijn, hinder van deze afsluiting hebben.

Omleidingsroutes werkzaamheden A15

Er zijn 2 omleidingsmogelijkheden:

  • Het verkeer wordt omgeleid via afrit 12 Brielle en de Calandbrug.
  • Of het verkeer kan bij af- en oprit 15 Haven 4100 - 5200/Welplaatweg keren en terugrijden naar afrit 14 Rozenburg Centrum.

Informatieborden langs de autoweg N57 en de snelweg A15 geven aan of de Calandbrug open staat, zodat u de keuze hebt of u afrit 12 of afrit 15 neemt voor Rozenburg.

Voorbereidende verkeersmaatregelen

Voordat afrit 14 kan worden afgesloten zijn er nog andere verkeersmaatregelen noodzakelijk. Zo is van vrijdag 3 april 21.00 uur tot zaterdag 4 april 2020 09.00 uur de oprit 13 bij Rozenburg/Merseyweg naar de A15 (richting Rotterdam) afgesloten. Daarnaast sluiten we in deze nacht de Thomassentunnel tussen 24.00 en 03.00 uur.

Aangepaste snelheid A15

Door werkzaamheden op de A15 wordt de snelheid daar teruggebracht naar 70 km/h. Gedurende de werkzaamheden voor project Blankenburgverbinding is de maximumsnelheid op de A15 ter hoogte van Rozenburg teruggebracht naar 70 km/h. Dit doen we om de verkeersveiligheid en de veiligheid voor wegwerkers te vergroten.

Coronamaatregelen

De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Werkzaamheden gaan door, onder voorwaarde dat veiligheid en kwaliteit zijn geborgd.

Meer informatie project Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg die de snelweg A20 in Vlaardingen gaat verbinden met de A15 in Rozenburg. Hierdoor moet de Broekpolderweg plaatselijk verlegd worden. Zo ontstaat er ruimte voor het nieuwe knooppunt Vlaardingen. Kijk op de website Blankenburgverbinding.

Onderliggende pagina's