Uitbreiding A73 Zaarderheiken: in gesprek met de buurt

Interview

Uitbreiding A73 Zaarderheiken: in gesprek met de buurt

Gepubliceerd op: 19 februari 2020- Laatste update: 19 februari 2020 11:06 uur

Knooppunt Zaarderheiken (snelweg A73) ligt tegen Blerick, Hout-Blerick en Boekend aan. De bewoners in deze wijken zijn welbekend met het probleem bij dit knooppunt. Deze dorpen zijn vertegenwoordigd in het Drie Dorpen Overleg. Voorzitter Hans Huijs vertelt over het project.

’De verkeersdrukte bij Zaarderheiken is ons niet vreemd’, vertelt Huijs. ‘2 jaar geleden waren we al in overleg met de gemeente en Rijkswaterstaat om het probleem bij Zaarderheiken aan te kaarten. Heel fijn dat daar gehoor aan is gegeven en het nu ook echt wordt aangepakt.’

Problemen A73 Zaarderheiken

’We zien dagelijks de opstoppingen op de parallelbaan. Aan de oostkant, maar ook aan de westkant. En natuurlijk staan we er zelf ook regelmatig in. In de spitsuren loopt het gewoon vast.’

Huijs vervolgt: ‘Dat optrekkende verkeer hoor je natuurlijk. We wonen immers zo’n beetje tegen de snelweg A73 aan. Ondanks de hoge geluidswallen blijf je dat horen. Maar het geluid is niet het enige. Buurtbewoners zijn ook bang voor fijnstof. Als het verkeer straks beter kan doorstromen zou dat minder moeten zijn. Met de komst van een extra rijstrook pak je dus een totaalprobleem aan.’

In contact met Rijkswaterstaat

’Als buurtplatform blijven wij graag in contact met Rijkswaterstaat in de voorbereiding en tijdens de uitvoering van de plannen. De bevindingen uit de wijk nemen we hierin natuurlijk zoveel mogelijk mee. Vandaar een oproep aan de bewoners van Blerick, Hout-Blerick en Boekend: laat het ons weten als je iets bespreekbaar wilt maken rondom de verbreding van de oostelijke parallelbaan bij Zaarderheiken.’

Meer informatie vind je onder andere op de websites UtDorp, Wijkoverleg Blerick, Dorpsraad Hout-Blerick en Dorpsraad Boekend.

Onderliggende pagina's