Afsluiting A1 verbindingswegen knooppunten Beekbergen en Azelo richting Deventer zondag 8 maart 2020

Werkzaamheden

Afsluiting A1 verbindingswegen knooppunten Beekbergen en Azelo richting Deventer zondag 8 maart 2020

Gepubliceerd op: 27 februari 2020- Laatste update: 27 februari 2020 16:27 uur

Rijkswaterstaat sluit op zondag 8 maart 2020 tussen 06.00 en 21.00 uur de verbindingswegen richting Deventer af in de knooppunten Beekbergen en Azelo. Ook is de snelweg A1 tussen Twello en Deventer volledig afgesloten.

Dit is nodig zodat de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie een V1-straalvliegtuig bij Deventer veilig kan verwijderen. De V1 is ontdekt bij graafwerkzaamheden voor de verbreding van de snelweg A1. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en een vertraging die kan oplopen tot 30 minuten.

Verwijderen V1-straalvliegtuig

Bij werkzaamheden voor de verbreding van de A1 zijn vorig jaar restanten van een V1 gevonden in een weiland tussen Deventer en Wilp. Een V1 is een onbemand straalvliegtuig met springstof, dat veelvuldig is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om de V1 veilig te verwijderen hebben de gemeenten Deventer en Voorst besloten om in een cirkel van 1400 m het gebied rond de V1 te ontruimen. Hiervoor moet Rijkswaterstaat de verbindingswegen richting Deventer in de knooppunten Beekbergen en Azelo afsluiten. Ook moet de snelweg A1 tussen Twello (22) en Deventer (23) in beide richtingen worden afgesloten. Daarnaast moet ook de IJssel tussen kilometerraai 941.100 tot en met 943.200 volledig worden gestremd voor het scheepvaartverkeer.

Afsluitingen snelweg A1

Tijdens de werkzaamheden is de A1 afgesloten op de volgende plaatsen

  • De A1 in beide richtingen tussen afrit Twello (22) en Deventer (23)
  • De verbindingsweg in knooppunt Beekbergen vanuit Amsterdam en Apeldoorn richting Deventer
  • De verbindingsweg in knooppunt Azelo vanuit Hengelo en Osnabrück (D) richting Deventer

Houd rekening met ernstige verkeershinder en een vertraging die kan oplopen tot 30 minuten. Omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden langs de weg aangegeven.

Meer informatie werkzaamheden snelweg A1

Voor vragen over de verwijdering van de V1 kan men bellen met de gemeente Deventer via telefoonnummer 14 0570. Voor vragen over de verkeershinder op de A1 kan men bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat via 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur. Informatie over wegafsluitingen is te vinden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Informatie over stremmingen voor de scheepvaart is te vinden op de website Vaarweginformatie.

Onderliggende pagina's