Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Azelo januari 2020

Werkzaamheden

Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Azelo januari 2020

Gepubliceerd op: 20 januari 2020- Laatste update: 21 januari 2020 10:10 uur

Rijkswaterstaat start eind januari 2020 met wegwerkzaamheden op het traject Bathmen-Markelo op de snelweg A1 Apeldoorn-Azelo. Vanaf 27 januari 2020 rijdt het verkeer op dit weggedeelte in beide richtingen via 2 versmalde rijstroken om ruimte te maken voor de werkzaamheden.

Dit betekent dat het verkeer zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Op de versmalde rijstroken geldt een maximumsnelheid van 90 km/h. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Weekendafsluiting A1

Van vrijdag 24 januari 21.00 uur tot maandag 27 januari 2020 05.00 uur zijn vanwege werkzaamheden de op- en afrit Deventer-Oost en Lochem geheel afgesloten. Ook verzorgingsplaats Bolder is kortdurend afgesloten van vrijdag 24 januari 02.00 uur tot zaterdag 25 januari 2020 08.00 uur. We asfalteren dan de weg bij Deventer-Oost en passen vangrails aan en verwijderen barriers op het traject Bathmen-Markelo. Omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden aangegeven.

Ernstige hinder A1 Apeldoorn-Azelo

Tijdens de werkzaamheden blijven 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar. Deze rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximumsnelheid is 90 km/h. De vertraging kan daardoor oplopen tot meer dan 30 minuten.

Verder moet het verkeer rekening houden met:

  • meer oponthoud in de spits
  • een inhaalverbod voor vrachtverkeer
  • zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten
  • Bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 km/h. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk een rijstrook beschikbaar is voor het verkeer of het verkeer kort wordt stilgezet.

Advies aan weggebruikers

We adviseren weggebruikers het volgende:

  • pas tijdig snelheid aan en houd voldoende afstand
  • volg de aanwijzingen op de borden langs de weg
  • houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits
  • raadpleeg de actuele verkeersinformatie via het Twitteraccount Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.

Meer informatie werkzaamheden A1

Informatie over de werkzaamheden is te vinden op pagina Geplande wegwerkzaamheden. Achtergrondinformatie over de uitbreiding van de A1 is na te lezen op de website Uitbreiding A1 Apeldoorn - Azelo. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's