Start werkzaamheden groot onderhoud Sluis Weurt op 3 februari 2020

Werkzaamheden

Start werkzaamheden groot onderhoud Sluis Weurt op 3 februari 2020

Gepubliceerd op: 30 januari 2020- Laatste update: 30 januari 2020 12:07 uur

Rijkswaterstaat start op 3 februari 2020 met onderhoudswerkzaamheden aan Sluis Weurt. De hijskabels van 1 van de 3 hefdeuren in de westkolk worden vervangen. Het vervangen van deze hijskabels is de eerste van een reeks werkzaamheden aan de sluizen Weurt en Heumen in de komende jaren.

Sluis Weurt bestaat uit 2 kolken. De werkzaamheden vinden plaats aan 1 van de 3 hefdeuren in de westkolk (de hefdeur aan de kanaalzijde). De westkolk van Sluis Weurt is daardoor gestremd van maandag 3 februari 07.00 uur tot vrijdag 7 februari 2020 20.00 uur. De oostkolk is beschikbaar voor de scheepvaart. Voor het wegverkeer hebben de werkzaamheden geen gevolgen.

Sluis Weurt in Maas-Waalkanaal

De sluizen in Weurt en Heumen liggen beide in het Maas-Waalkanaal. De sluizen krijgen vanaf 2020 een stevige onderhoudsbeurt zodat ze de komende jaren optimaal kunnen blijven functioneren en veilig zijn.

Onderhoudswerkzaamheden sluizen Weurt en Heumen

Gedurende een aantal jaren zullen er regelmatig werkzaamheden aan de sluizen zijn, met de nadruk op de sluizen van Weurt. Dit kan tijdelijk overlast geven. De hinder voor het scheepvaartverkeer beperken we zo veel mogelijk.

Meer informatie werkzaamheden

Informatie over de onderhoudswerkzaamheden is te vinden op de website Vaarweginformatie en de projectpagina Maas-Waalkanaal: onderhoud sluizen Heumen en Weurt. Het gratis telefoonnummer van de Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat is: 0800-8002. Deze informatielijn is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur.

Onderliggende pagina's