Informatiebijeenkomsten bruggen Spannenburg, Uitwellingerga en Oude Schouw; 3, 5 en 6 februari 2020

Nieuwsbericht

Informatiebijeenkomsten bruggen Spannenburg, Uitwellingerga en Oude Schouw; 3, 5 en 6 februari 2020

Gepubliceerd op: 30 januari 2020- Laatste update: 30 januari 2020 15:58 uur

Rijkswaterstaat werkt aan een onderzoek naar de vervanging van de bruggen Spannenburg, Oude Schouw en Uitwellingerga. De bruggen zijn verouderd en worden vervangen. Voor omwonenden houdt Rijkswaterstaat op 3, 5 en 6 februari 2020 informatiebijeenkomsten.

Deze bruggen over het Prinses Margrietkanaal zijn onderdeel van het programma Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel welke mogelijkheden er zijn voor nieuwe oeververbindingen in de breedste zin van het woord. Het doel is om gedragen oplossingen voor de drie oeververbindingen vast te stellen. Daarvoor wordt ook kennis vanuit de omgeving gevraagd.

Informatiebijeenkomsten bruggen Spannenburg, Uitwellingerga en Oude Schouw

We houden de volgende informatiebijeenkomsten:

  • brug Oude Schouw: maandag 3 februari 2020 19.00 tot 21.00 uur in Restaurant Oude Schouw, Oudeschouw 6 in Akkrum
  • brug Spannenburg: woensdag 5 februari 2020 19.00 tot 21.00 in dorpshuis ’t Spantsje, It Foarfjild 10 in Tjerkgaast
  • brug Uitwellingerga: donderdag 6 februari 2020 19.00 tot 21.00 uur in MFC It Harspit, P. Walmastrjitte 8a in Oppenhuizen

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl (HLD)

De hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl (HLD) bestaat uit het Prinses Margrietkanaal (Friesland), Van Starkenborghkanaal en Eemskanaal (Groningen). De HLD is een van de belangrijkste waterwegen van ons land. De hoofdvaarweg is onderdeel van de verbinding Amsterdam – Noord-Nederland en verbindt de havens van Amsterdam en Rotterdam met Noord-Duitsland voor de beroepsvaart. Per jaar worden 200.000 containers over de hoofdvaarweg vervoerd. Daarmee is de hoofdvaarweg een belangrijke infrastructurele schakel en van belang voor de noordelijke economie.

Onderliggende pagina's