Verkeershinder verbindingswegen A20/A16 Terbregseplein; 3-5 december 2019

Werkzaamheden

Verkeershinder verbindingswegen A20/A16 Terbregseplein; 3-5 december 2019

Gepubliceerd op: 25 november 2019- Laatste update: 25 november 2019 09:51 uur

Rijkswaterstaat werkt in de avonden en nachten van 3 tot en met 5 december 2019 aan de verbindingswegen A20/A16. Op knooppunt Terbregseplein vervangt bouwcombinatie De Groene Boog in opdracht van Rijkswaterstaat kabels van de openbare verlichting. Hiervoor wordt de verbindingsboog afgesloten.

Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van ongeveer 10 minuten. 

Afsluitingen verbindingswegen A20/A16

Gedurende de werkzaamheden zijn er de verschillende afsluitingen.

A20 Hoek van Holland - A16 richting Rotterdam-Zuid

De verbindingsweg tussen de snelweg A20 komende vanuit Hoek van Holland naar de snelweg A16 richting Rotterdam-Zuid is afgesloten:

  • van dinsdag 3 december 22.00 uur tot en met woensdag 4 december 05.00 uur
  • van woensdag 4 december 22.00 uur tot en met donderdag 5 december 05.00 uur

A20 Gouda - A16 richting Rotterdam-Zuid

De verbindingsweg tussen de A20 komende vanuit Gouda naar de A16 richting Rotterdam-Zuid is:

  • gedeeltelijk afgesloten van dinsdag 3 december 22.00 uur tot en met woensdag 4 december 05.00 uur. Verkeer kan alleen gebruikmaken van de linkerrijstrook.
  • gedeeltelijk afgesloten van woensdag 4 december 22.00 uur tot en met donderdag 5 december 05.00 uur. Verkeer kan alleen gebruikmaken van de linkerrijstrook.
  • volledig afgesloten van donderdag 5 december 22.00 uur tot en met vrijdag 6 december 05.00 uur.

Lokale afsluiting Terbregseweg

Van maandag 2 december 20.00 uur tot en met dinsdag 3 december 2019 06.00 uur vinden er werkzaamheden plaats aan de Terbregseweg. Aan het viaduct van de A20 wordt een kabelgoot ten behoeve van openbare verlichting aangebracht. Lokaal verkeer kan te maken krijgen met korte verkeerstops. Verkeersregelaars zijn ter plaatse.

Uitgestelde werkzaamheden bij ongunstige omstandigheden

Bij ongunstige (weers-)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar de nachten van donderdag 5 december 22.00 uur tot en met vrijdag 6 december 05.00 uur (verbindingsweg A20 vanuit Hoek van Holland naar A16 richting Rotterdam-Zuid) en van vrijdag 6 december 22.00 uur tot en met zaterdag 7 december 05.00 uur (verbindingsweg A20 vanuit Gouda naar A16 richting Rotterdam-Zuid).

Adviesroutes werkzaamheden A20/A16

We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden en afsluitingen de volgende alternatieve routes te gebruiken:

  • verkeer op de¬†snelweg A20 vanuit Hoek van Holland naar de snelweg A16 richting Rotterdam-Zuid wordt bij het Terbregseplein omgeleid via de A20 richting Gouda. Bij afslag 16 Capelle aan den IJssel kan worden gekeerd en de route A20 naar de A16 richting Rotterdam-Zuid worden vervolgd.
  • verkeer op de A20 vanuit Gouda wordt tijdens de volledige afsluiting van de verbindingsweg bij het Terbregseplein omgeleid via de A20 richting Hoek van Holland. Bij afslag 14 Rotterdam kan worden gekeerd en de route A20 naar de A16 richting Rotterdam-Zuid worden vervolgd.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Over de werkzaamheden

De Groene Boog verricht in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden. Op de verbindingswegen op knooppunt Terbregseplein vervangt De Groene Boog kabels van de openbare verlichting. Aan het viaduct van de A20 ter hoogte van de Terbregseweg wordt een kabelgoot ten behoeve van openbare verlichting aangebracht.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis. De A16 Rotterdam gaat in 2024 open voor verkeer.

Onderliggende pagina's