Vastgelopen schip Waddenzee losgekomen

Nieuwsbericht

Vastgelopen schip Waddenzee losgekomen

Gepubliceerd op: 17 november 2019- Laatste update: 17 november 2019 11:18 uur

Op zondagochtend 17 november 2019 rond 11.30 uur is het vastgelopen schip in de Waddenzee succesvol losgekomen. Het schip liep in de nacht van zaterdag op zondag vast.

Door het overpompen van een deel van de lading kon het schip bij hoog water zonder problemen loskomen. Het schip gaat door naar Den Helder voor inspectie. Het scheepvaartverkeer heeft geen hinder van het vastgelopen schip ondervonden.

Verontreiniging Waddenzee voorkomen

Om verontreiniging te voorkomen, was Rijkswaterstaat aanwezig met de RWS 83 en een droneteam dat de operatie volgde. Uit voorzorg had Rijkswaterstaat de olieschermen paraat. Er is geen sprake geweest van lekkage. Ook het overpompen van de gasolie uit het schip naar een andere tanker de MTS Schelde is succesvol verlopen.

Onderliggende pagina's