Herstelwerkzaamheden voegovergangen A77 verlopen volgens planning

Werkzaamheden

Herstelwerkzaamheden voegovergangen A77 verlopen volgens planning

Gepubliceerd op: 26 november 2019- Laatste update: 26 november 2019 15:26 uur

De herstelwerkzaamheden aan de voegovergangen en voegopleggingen van de Maasbrug in de snelweg A77 lopen volgens planning. Van 13 tot 15 december 2019 geldt er een volledige afsluiting van de A77.

Op dit moment worden de voegen en de onderliggende constructie in de rijrichting van Duitsland vernieuwd. Aannemerscombinatie Via Optimum voert samen met partner Technobeton de herstelwerkzaamheden aan de A77 in opdracht van Rijkswaterstaat uit.

Weekendafsluiting A77; 13-15 december

Er geldt momenteel een tijdelijke verkeersmaatregel op de snelweg A77 vanaf knooppunt Rijkevoort richting Duitsland: de rijstroken van de A77 in de richting van Nederland zijn met barriers gescheiden en ingedeeld voor 2 verkeersstromen. Er is een snelheidsbeperking van 70 km/h ingesteld. In het weekend van 13 december 22.00 uur tot 15 december 2019 12.00 uur wordt deze tijdelijke verkeersmaatregel verplaatst naar de andere weghelft van de A77, zodat de voegen in de rijrichting van Nederland aangepakt kunnen worden. Voor deze verplaatsing is een weekendafsluiting van de volledige A77 noodzakelijk.

Omleidingsroutes A77

Om de hinder voor weggebruikers en de omgeving te beperken, worden er omleidingsroutes ingesteld. Verkeer in de richting van Duitsland wordt omgeleid; vanaf Arnhem richting Keulen via de A50/A12 Oberhausen en vanaf Venlo via de snelweg A73. Verkeer voor de richting Gennep vanaf de A77 en afrit Boxmeer (3) over de N621 naar Oeffelt en vervolgens via de N264 richting Gennep. Vanaf de A73 afrit Haps (5) kan het verkeer via de N264 naar Gennep.

Onderliggende pagina's