Terugblik inloopavond A73 knooppunt Zaarderheiken; 3 oktober 2019

Nieuwsbericht

Terugblik inloopavond A73 knooppunt Zaarderheiken; 3 oktober 2019

Gepubliceerd op: 29 oktober 2019- Laatste update: 29 oktober 2019 10:50 uur

Zo’n 30 belangstellenden waren aanwezig tijdens de inloopavond op 3 oktober 2019 in Blerick over de uitbreiding van de oostelijke parallelbaan van de snelweg A73 bij knooppunt Zaarderheiken. Hier komt een extra rijstrook bij.

Centraal stonden de plansituatie (het wegontwerp), de lopende onderzoeken én het proces waar het project van de uitbreiding van de oostelijke parallelbaan knooppunt Zaarderheiken nog middenin zit.

Vragen deels beantwoord

Projectmanager Jeroen Maas: ’Bezoekers kwamen met vragen als ‘waar komt de verbreding precies?’ en ‘wat voor effect heeft dat op het geluid?’. Vragen over geluid konden we nu nog maar deels beantwoorden, omdat de onderzoeken nog niet zijn afgerond. Toch vonden bezoekers het prettig dat ze in deze fase op hoofdlijnen werden bijgepraat over het project en het proces. Meer details over de effectonderzoeken volgen in de 1e helft van 2020. Ook dan organiseren we weer een inloopavond.’

Project start volgens planning

De aanleg van een extra rijstrook langs de oostelijke parallelbaan van de snelweg A73 bij knooppunt Zaarderheiken start volgens planning in 2021. Tot die tijd onderzoekt Rijkswaterstaat hoe deze verbreding het beste ingepast kan worden in de omgeving. Aspecten als verkeersveiligheid, luchtkwaliteit, geluid en natuur hebben hier bijvoorbeeld invloed op. Uit deze onderzoeken volgt in 2020 eerst een ontwerptracébesluit, gevolgd door een definitief tracébesluit. Daarna start de realisatie.

Het wegontwerp bij knooppunt A73 wordt nog verder uitgewerkt voor het ontwerptracébesluit.

Onderliggende pagina's