Start onderhoud Scheveningse kust; 21 oktober 2019

Nieuwsbericht

Start onderhoud Scheveningse kust; 21 oktober 2019

Gepubliceerd op: 11 oktober 2019- Laatste update: 11 oktober 2019 17:11 uur

Van 21 oktober tot en met december 2019 onderhoudt Rijkswaterstaat de kust van Scheveningen van de haven tot iets voorbij de Pier. In totaal spuiten baggerschepen meer dan 400.000 m3 zand op het strand. Hierdoor blijft Scheveningen goed beschermd tegen de zee.

Door de invloed van wind, zee en stroming verdwijnen delen van de Scheveningse kust in zee. Elke iedere 5 jaar wordt het strand weer aangevuld met nieuw zand. We gaan het strand tussen het sportstrand bij het Noordelijk Havenhoofd tot net voorbij de Pier aanvullen met ruim 400.000 m3 zand. Dit is ongeveer de helft van het stadion van ADO Den Haag gevuld met zand.

De zinkerleiding waarmee het strand wordt opgespoten met zand is de laatste dagen aangelegd ter hoogte van paviljoen Veronica. Aankomende week zullen informatieborden op het strand worden geplaatst om het publiek te informeren.

Strand Scheveningen eerder aangevuld met zand

In 2010 is het Scheveningse strand tussen de haven en De Pier met ongeveer 2,6 miljoen m3 zand aangevuld. Begin 2015 is het strand aangevuld met 700.000 m3 zand. Het brede strand maakt de kust veiliger, omdat de golven eerder gebroken worden.

Onderliggende pagina's