Rijkswaterstaat verwacht 16 oktober 2019 zeer zware avondspits

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat verwacht 16 oktober 2019 zeer zware avondspits

Gepubliceerd op: 16 oktober 2019- Laatste update: 16 oktober 2019 15:18 uur

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor een zeer zware avondspits op 16 oktober 2019. Weggebruikers moeten rekening houden met extra hinder vanwege boeren die aan het einde van de middag in groten getale uit Den Haag vertrekken.

Ook elders in het land kan vertraging ontstaan door boeren die op de snelweg rijden. De verwachting is dat dit de hele avond hinder kan opleveren.

Advies aan weggebruikers

Weggebruikers worden geadviseerd goed voorbereid op weg te gaan door vooraf de verkeersinformatie te checken en op de weg de omleidingsroutes, die op de borden boven de weg worden aangegeven, te volgen. Vanuit veiligheidsoogpunt vraagt Rijkswaterstaat weggebruikers alert te zijn op het grote snelheidsverschil tussen de verschillende voertuigen en de rijstijl daarop aan te passen.

Extra inzet Rijkswaterstaat

Samen met de politie wordt keihard gewerkt om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen. Zo zijn er extra weginspecteurs ingezet om zo nodig stoeten trekkers te begeleiden en houden we de situatie vanuit de verkeerscentrales met extra mensen in de gaten. Waar nodig treft Rijkswaterstaat maatregelen. Zo kunnen we de snelheid aanpassen en worden de borden boven de weg ingezet om de boeren op te roepen rechts te rijden.

Onderliggende pagina's