Rijkswaterstaat start open consultatie over transitie in de GWW

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat start open consultatie over transitie in de GWW

Gepubliceerd op: 30 oktober 2019- Laatste update: 30 oktober 2019 09:01 uur

Rijkswaterstaat werkt aan een plan van aanpak met maatregelen die bijdragen aan een transitie in de sector Grond- Weg- en Waterbouw (GWW). Via een brede open consultatie kunnen belangstellenden tot en met 15 november 2019 input geven.

Hoe kunnen Rijkswaterstaat en marktpartijen een transitie realiseren naar een vitale, innovatieve, productieve en meer voorspelbare GWW-sector? Rijkswaterstaat werkt aan een plan van aanpak dat antwoord moet geven op deze vraag. Daarbij hechten we veel waarde aan de mening van een brede groep betrokkenen, zowel binnen als buiten de bouw en infra.

Transitie nodig

Rijkswaterstaat staat voor een forse maatschappelijke opgave. Onze hoofdopgave is en blijft: Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar houden. Dit willen we klimaatneutraal en circulair doen én tegelijkertijd maximaal inspelen op de mogelijkheden die de snelle ontwikkelingen op het gebied van data en informatievoorziening bieden. In 2019 hebben we onderzocht of we voldoende zijn voorbereid om dit samen met marktpartijen te realiseren en de conclusie was duidelijk. We zijn nog niet klaar, er is een transitie nodig.

Input gevraagd

We werken op dit moment aan een plan van aanpak dat begin 2020 in de Tweede Kamer wordt gebracht door de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Met deze open consultatie willen we input ophalen voor dit plan van aanpak. Het wordt een plan om de brede transitie te realiseren, waar zowel Rijkswaterstaat, marktpartijen als andere relevante betrokkenen een bijdrage aan leveren. Met interventies op de korte en lange termijn.

Voor wie is deze consultatie?

Wij hechten veel waarde aan de mening van een brede groep van betrokkenen: marktpartijen, mede-opdrachtgevers en andere belanghebbende partijen. Traditionele infra- en bouwbedrijven, startups, duurzame en/of innovatieve ondernemingen, leveranciers van informatie technologie en industriële automatisering, ondernemingen in Smart Mobility en uiteraard ook adviesbureaus, kennisorganisaties en opdrachtgevende partijen zoals overheden.

Aanmelden voor consultatie

Wilt u uw mening geven, kijk dan op de aanmeldsite. U kunt zich daar aanmelden en ontvangt een mail met een directe link naar het consultatieformulier. Reageren kan tot en met 15 november 2019.

Onderliggende pagina's